Politiek & Maatschappij

Caribische landen en Italiaanse regio vragen Cuba om hulp bij coronavirus

16 maart 2020

Redactie

Gezondheidsautoriteiten uit een regio in Italië en verschillende Caribische landen hebben afgelopen zaterdag Cubaans medisch personeel verzocht het coronavirus te bestrijden.

Lombardije, Italië, heeft de Cubaanse regering om medische hulp gevraagd om de pandemie te bestrijden die wordt veroorzaakt door het coronavirus van 2019, dat de ziekte van Covid-19 veroorzaakt. In het Caribisch gebied hebben Jamaica, Saint Kitts en Nevis en Saint Vincent en de Grenadines aangekondigd dat zij Cuba zullen vragen of al hebben verzocht om gezondheidsassistentie.

De Jamaicaanse premier Andrew Holness, die de toegang van mensen uit het Verenigd Koninkrijk al heeft verboden, gaf op zijn Twitter-account aan dat 21 Cubaanse verpleegsters de komende dagen op het Caribische eiland zullen arriveren, hoewel ze er ongeveer 100 nodig hebben om de nieuwe ziekte, die wereldwijd al meer dan vijfduizend doden heeft veroorzaakt, het hoofd te bieden.

“We breiden het personeel uit om te voorzien in wat we verwachten dat nodig is. Op 24 maart arriveren 21 gespecialiseerde verpleegsters uit Cuba. We zijn op zoek naar 100”, merkte hij op in zijn tweet. Hij voegde eraan toe dat zijn regering, die heeft bevestigd dat acht personen getroffen zijn door Covid-19, “al het mogelijke doet om de verspreiding van het virus te stoppen”.

Terrance Drew, een gezondheidsexpert van de oppositiepartij Labour (SKNLP) van Saint Kitts en Nevis, zei dat ze de Cubaanse autoriteiten willen vragen “om hulp bij het opzetten van een infrastructuur en het plannen van de behandeling van besmette mensen”. Een soortgelijk verzoek werd ingediend door de autoriteiten van Saint Vincent en de Grenadines.

In Italië meldden gezondheidsfunctionarissen in de noordelijke regio Lombardije dat ze in verschillende landen, waaronder Cuba, om medisch personeel hadden gevraagd om het coronavirus te bestrijden. De Lombardische minister van Volksgezondheid, Giulio Gallera, vertelde zaterdag tijdens een persconferentie dat de buitenlandse gezondheidswerkers uit “Venezuela, China en Cuba” zullen komen. “Het is duidelijk dat we ze een plek zullen geven om te wonen, omdat we ieders vaardigheden nodig hebben”, zei hij.

Italië heeft een recordaantal van 1.441 mensen die zijn gedood door Covid-19, van wie 966 inwoners van Lombardije waren en meer dan de helft van degenen die besmet zijn met het coronavirus dat nationaal is geregistreerd (11.685 van 21.157) komen uit die regio.

Nodal

Gerelateerde berichten

Weg met Pinochet!

Weg met Pinochet!

Op 5 oktober 1988 spraken de Chilenen zich in een volksstemming uit tegen het aanblijven van generaal Pinochet als president. Daarmee eindigde de dictatuur, maar werd Chili nog geen volwaardige democratie. Chispa-redacteur Jan de Kievid maakte als internationaal waarnemer die spannende verkiezing mee. Nu binnenkort mogelijk weer een grote stap in democratische richting wordt gezet, vertelt hij zijn verhaal van de enerverende gebeurtenissen eind 1988.

Lees meer
Bootvluchtelingen uit Haïti verdronken bij Puerto Rico

Bootvluchtelingen uit Haïti verdronken bij Puerto Rico

Donderdag 12 mei ontdekte een helikopter van de Puerto Ricaanse grenswacht op zee een gekapseisde boot. Tot nu toe konden 38 mensen gered worden en zijn elf lichamen geborgen. Maar volgens de opvarenden, op twee na allemaal Haïtianen, waren er tussen de 60 en 75 personen aan boord, wat betekent dat er nog veel mensen vermist worden. Dit jaar is het aantal Haïtianen dat hun land verlaat verdubbeld volgens Amerikaanse autoriteiten. Het bendegeweld en de economische crisis zijn de belangrijkste oorzaken.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This