Politiek & Maatschappij

Caribisch Nederland en het coronavirus

20 maart 2020

Aruba, Curaçao, St. Maarten en Colombia hebben hun luchtruim gesloten voor vluchten van en naar Caribisch Nederland vanwege de crisis rond het coronavirus COVID-19.

Passagiers uit Bonaire, St. Eustatius en Saba worden momenteel niet toegelaten tot Aruba, Curaçao, St. Maarten of Colombia, tenzij ze daar wonen.

Medische evacuatie in geval van niet-levensbedreigende aard is daarom tot nader order niet mogelijk. In geval van een medische noodsituatie kunnen patiënten uit Bonaire, St. Eustatius en Saba nog steeds terecht op Curaçao, Aruba en St. Maarten. Oncologie en dialysebehandeling worden tot deze laatste categorie gerekend en behandeling kan op de genoemde eilanden dus doorgaan.

“Zodra niet-acute medische behandeling elders weer plaats kan vinden, zullen verzekerde personen hiervan via hun arts op de hoogte gesteld worden. Vanwege toegenomen druk op onze medische voorzieningen verzoeken we verzekerde personen alleen in noodgevallen een beroep te doen op onze klinieken”, aldus een woordvoerder van verzekeringsmaatschappij ZVK. ZVK en de verschillende ziekenhuizen in de regio staan in voortdurend contact met het ministerie van Gezondheid, Welzijn en Sport om oplossingen te vinden.

“We hopen op uw begrip en medewerking in deze situatie”, aldus ZVK.

Saba News

Gerelateerde berichten

Aymara, migratieonderzoek en zelfreflectie in noord-Chili

Aymara, migratieonderzoek en zelfreflectie in noord-Chili

Mijn naam is Mariela Miranda van Iersel, en zoals je uit mijn twee achternamen kunt afleiden, ben ik half Chileens en half Nederlands. Gemotiveerd door mijn ervaring als vrijwilliger in sociale integratieprogramma’s, vertrok ik in 2017 van het Chileense huis uit mijn kindertijd naar Nederland voor een interdisciplinaire bachelor in de sociale wetenschappen en economie. In de hoop verder te leren over maatschappelijke uitdagingen, en vooral ook dingen die ik dácht te weten in vraag te stellen, begon ik aan een master in ontwikkelingsstudies aan het International Institute of Social Studies (ISS). Deze opleiding hielp me de real-world uitdagingen die me aan het hart gaan te verbinden aan wetenschappelijke theorieën en beide verder te verkennen door middel van onderzoek.

Lees meer
Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

De uitzending was woensdagavond 1 november, maar kan op Uitzending gemist worden teruggekeken. In de laatste uitzending van dit seizoen vertelt de in Nederland woonachtige Ana haar verhaal. Tien jaar geleden werd middels DNA-onderzoek vastgesteld dat zij tot de zogenaamde roofbaby’s behoort. Haar beide ouders zijn tijdens de Videla-dictatuur vermoord. Haar moeder was vijf maanden zwanger toen zij werd gearresteerd. Op één klein berichtje kort na haar arrestatie werd nooit meer iets van haar vernomen. Haar dochter Ana is geadopteerd, iets dat zij pas op 36-jarige leeftijd te horen kreeg.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This