Politiek & Maatschappij

Caribisch Nederland en het coronavirus

20 maart 2020

Aruba, Curaçao, St. Maarten en Colombia hebben hun luchtruim gesloten voor vluchten van en naar Caribisch Nederland vanwege de crisis rond het coronavirus COVID-19.

Passagiers uit Bonaire, St. Eustatius en Saba worden momenteel niet toegelaten tot Aruba, Curaçao, St. Maarten of Colombia, tenzij ze daar wonen.

Medische evacuatie in geval van niet-levensbedreigende aard is daarom tot nader order niet mogelijk. In geval van een medische noodsituatie kunnen patiënten uit Bonaire, St. Eustatius en Saba nog steeds terecht op Curaçao, Aruba en St. Maarten. Oncologie en dialysebehandeling worden tot deze laatste categorie gerekend en behandeling kan op de genoemde eilanden dus doorgaan.

“Zodra niet-acute medische behandeling elders weer plaats kan vinden, zullen verzekerde personen hiervan via hun arts op de hoogte gesteld worden. Vanwege toegenomen druk op onze medische voorzieningen verzoeken we verzekerde personen alleen in noodgevallen een beroep te doen op onze klinieken”, aldus een woordvoerder van verzekeringsmaatschappij ZVK. ZVK en de verschillende ziekenhuizen in de regio staan in voortdurend contact met het ministerie van Gezondheid, Welzijn en Sport om oplossingen te vinden.

“We hopen op uw begrip en medewerking in deze situatie”, aldus ZVK.

Saba News

Gerelateerde berichten

agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This