Politiek & Maatschappij

Brazilië: coronavirus in Latijns-Amerika

28 februari 2020

Redactie

Een Braziliaanse overheidstest heeft afgelopen woensdag het eerste geval van besmetting met het coronavirus in Latijns-Amerika bevestigd. Een ziekenhuis in São Paulo had de verschijnselen bij een patiënt geconstateerd en dit doorgegeven aan het Ministerie van Gezondheid. De 61-jarige man had eerder deze maand een bezoek gebracht aan de Italiaanse regio Lombardije, waar al meer dan 350 gevallen van besmetting bekend zijn.

De diagnose komt tijdens de Braziliaanse carnavalsvakantie, wanneer miljoenen het land door reizen en op straat feest vieren. Op dit moment houden de autoriteiten 20 verdachte gevallen van besmetting met het virus in de gaten.

De besmette patiënt had zich bij het Albert Einstein ziekenhuis in São Paulo gemeld met verdachte verschijnselen en testte vervolgens positief. Een dag later, dinsdag, lichtte het ziekenhuis de epidemiologische autoriteiten van de deelstaat in.

www.cnbc.com

Gerelateerde berichten

Hoe nu verder in Haïti?

Hoe nu verder in Haïti?

Een maand geleden keurde de VN Veiligheidsraad een multinationale ondersteuningsmissie voor Haïti goed, geleid door Kenia, in nauwe samenwerking met Haïti. Verschillende, vooral Caribische landen hebben deelname toegezegd. Het doel is tweeledig, allereerst beveiligen van strategische plekken, zoals vliegvelden en ziekenhuizen. Daarnaast creëren van een veilig klimaat zodat op termijn vrije verkiezingen mogelijk zijn. Iedereen vindt dat er iets moet gebeuren. Maar sommige Haïtianen hebben twijfels bij de nu ingeslagen weg.

Lees meer
Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

De uitzending was woensdagavond 1 november, maar kan op Uitzending gemist worden teruggekeken. In de laatste uitzending van dit seizoen vertelt de in Nederland woonachtige Ana haar verhaal. Tien jaar geleden werd middels DNA-onderzoek vastgesteld dat zij tot de zogenaamde roofbaby’s behoort. Haar beide ouders zijn tijdens de Videla-dictatuur vermoord. Haar moeder was vijf maanden zwanger toen zij werd gearresteerd. Op één klein berichtje kort na haar arrestatie werd nooit meer iets van haar vernomen. Haar dochter Ana is geadopteerd, iets dat zij pas op 36-jarige leeftijd te horen kreeg.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This