Politiek & Maatschappij

Brazilië: coronavirus in Latijns-Amerika

28 februari 2020

Redactie

Een Braziliaanse overheidstest heeft afgelopen woensdag het eerste geval van besmetting met het coronavirus in Latijns-Amerika bevestigd. Een ziekenhuis in São Paulo had de verschijnselen bij een patiënt geconstateerd en dit doorgegeven aan het Ministerie van Gezondheid. De 61-jarige man had eerder deze maand een bezoek gebracht aan de Italiaanse regio Lombardije, waar al meer dan 350 gevallen van besmetting bekend zijn.

De diagnose komt tijdens de Braziliaanse carnavalsvakantie, wanneer miljoenen het land door reizen en op straat feest vieren. Op dit moment houden de autoriteiten 20 verdachte gevallen van besmetting met het virus in de gaten.

De besmette patiënt had zich bij het Albert Einstein ziekenhuis in São Paulo gemeld met verdachte verschijnselen en testte vervolgens positief. Een dag later, dinsdag, lichtte het ziekenhuis de epidemiologische autoriteiten van de deelstaat in.

www.cnbc.com

Gerelateerde berichten

Weg met Pinochet!

Weg met Pinochet!

Op 5 oktober 1988 spraken de Chilenen zich in een volksstemming uit tegen het aanblijven van generaal Pinochet als president. Daarmee eindigde de dictatuur, maar werd Chili nog geen volwaardige democratie. Chispa-redacteur Jan de Kievid maakte als internationaal waarnemer die spannende verkiezing mee. Nu binnenkort mogelijk weer een grote stap in democratische richting wordt gezet, vertelt hij zijn verhaal van de enerverende gebeurtenissen eind 1988.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This