Politiek & Maatschappij

Brazilië: coronavirus in Latijns-Amerika

28 februari 2020

Redactie

Een Braziliaanse overheidstest heeft afgelopen woensdag het eerste geval van besmetting met het coronavirus in Latijns-Amerika bevestigd. Een ziekenhuis in São Paulo had de verschijnselen bij een patiënt geconstateerd en dit doorgegeven aan het Ministerie van Gezondheid. De 61-jarige man had eerder deze maand een bezoek gebracht aan de Italiaanse regio Lombardije, waar al meer dan 350 gevallen van besmetting bekend zijn.

De diagnose komt tijdens de Braziliaanse carnavalsvakantie, wanneer miljoenen het land door reizen en op straat feest vieren. Op dit moment houden de autoriteiten 20 verdachte gevallen van besmetting met het virus in de gaten.

De besmette patiënt had zich bij het Albert Einstein ziekenhuis in São Paulo gemeld met verdachte verschijnselen en testte vervolgens positief. Een dag later, dinsdag, lichtte het ziekenhuis de epidemiologische autoriteiten van de deelstaat in.

www.cnbc.com

Gerelateerde berichten

Geschiedenisles van kopstuk in corruptieschandaal: ‘Brazilië verkeert in de middeleeuwen’

Geschiedenisles van kopstuk in corruptieschandaal: ‘Brazilië verkeert in de middeleeuwen’

Op 2 oktober zijn de Braziliaanse presidentsverkiezingen. Het is een tweestrijd tussen de rechtse president Jair Bolsonaro en de voormalige president Luiz Inácio Lula da Silva van de Arbeiderspartij. Lula leidt in de peilingen, maar als er een tweede ronde komt is de uitkomst onvoorspelbaar. In de aanloop naar de verkiezingen brengt Hans Veltmeijer een bezoek aan Henrique Pizzolato, kopstuk in een groot corruptieschandaal en vechtend om zijn onschuld te bewijzen. Dit interview is het derde deel in een serie over Brazilië in de aanloop naar de verkiezingen van deze auteur.

Lees meer
Update: Haïtiaanse journalist Edner Décime vrijgelaten

Update: Haïtiaanse journalist Edner Décime vrijgelaten

Sinds vrijdag 5 augustus is Edner Décime weer vrij. Zondag 17 juli stond de journalist in de rij bij een benzinepomp in Delmas, in het noordoosten van de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince, toen hij door gewapende mannen uit zijn auto getrokken werd. Zijn ontvoerders gingen er snel vandoor in een auto met loeiende sirenes. Bijna drie weken leefden familie, vrienden en collega’s in onzekerheid over zijn lot. Nu is hij weer thuis. Décime is een van de honderden Haïtianen die de afgelopen maanden ontvoerd werd door gewapende bendes. Het doel is geld.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This