Politiek & Maatschappij

Braziliaans parlement maakt veto Bolsonaro over sociale uitgave ongedaan

12 maart 2020

Redactie

Braziliaans parlement maakt veto Bolsonaro over sociale uitgave ongedaan

Afgelopen woensdag heeft het Braziliaanse parlement een presidentieel veto ongedaan gemaakt in een strijd over de toekenning van financiële steun aan oudere en gehandicapte mensen met een totaal bedrag van 20 miljard reais (US$ 4.2) dit jaar.

Het verlies draagt bij aan de fiscale problemen van een regering die tracht uitgaven in te perken om de budgettaire doelen te behalen, waarin weinig ruimte is voor aanzienlijke uitgaven om de trage economie van een stimulans te voorzien.

Het zogenaamde BPC-programma biedt ouderen boven de vijfenzestig evenals gehandicapten die niet voor zichzelf kunnen zorgen een minimale maandelijkse bedrag van 1.045 reais (US$ 217).

In het jaar van lokale verkiezingen zijn politici bezorgd dat kiezers de bezuinigingen afwijzen en hebben daarom het presidentiële  veto met 303 tegenover 137 weggestemd. Overheidsfunctionarissen vrezen dat het opheffen van de veto het voor hen zeer lastig maakt om de wettelijk vastgelegd limiet van de uitgaven te respecteren.

De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Rorigo Maia, zei dat het ongedaan maken van het veto een fout is aangezien het zal bijdragen aan de financiële instabiliteit die wordt veroorzaakt door het coronavirus. Bovendien zal het de overheid fondsen ontnemen die nodig kunnen zijn na een mogelijk uitbraak van het virus in Brazilië, verklaarde Maia.

Mercopress

Gerelateerde berichten

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Het geweld blijft toenemen in Haïti. En terwijl het geweld zich tot voor kort concentreerde in en rond de hoofdstad Port-au-Prince, breidt het zich nu uit naar omliggende regio’s, zoals de Artibonite, een landbouwgebied ten noorden van Port-au-Prince. De facto premier Ariel Henry dringt aan op ingrijpen door de Verenigde Naties. Veel Haïtianen zien in de passieve houding van de regering tegenover het geweld boze opzet. Henry heeft er baat bij, wanneer de situatie onhoudbaar wordt. De bevolking is het slachtoffer.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This