Politiek & Maatschappij

Braziliaans parlement maakt veto Bolsonaro over sociale uitgave ongedaan

12 maart 2020

Redactie

Braziliaans parlement maakt veto Bolsonaro over sociale uitgave ongedaan

Afgelopen woensdag heeft het Braziliaanse parlement een presidentieel veto ongedaan gemaakt in een strijd over de toekenning van financiële steun aan oudere en gehandicapte mensen met een totaal bedrag van 20 miljard reais (US$ 4.2) dit jaar.

Het verlies draagt bij aan de fiscale problemen van een regering die tracht uitgaven in te perken om de budgettaire doelen te behalen, waarin weinig ruimte is voor aanzienlijke uitgaven om de trage economie van een stimulans te voorzien.

Het zogenaamde BPC-programma biedt ouderen boven de vijfenzestig evenals gehandicapten die niet voor zichzelf kunnen zorgen een minimale maandelijkse bedrag van 1.045 reais (US$ 217).

In het jaar van lokale verkiezingen zijn politici bezorgd dat kiezers de bezuinigingen afwijzen en hebben daarom het presidentiële  veto met 303 tegenover 137 weggestemd. Overheidsfunctionarissen vrezen dat het opheffen van de veto het voor hen zeer lastig maakt om de wettelijk vastgelegd limiet van de uitgaven te respecteren.

De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Rorigo Maia, zei dat het ongedaan maken van het veto een fout is aangezien het zal bijdragen aan de financiële instabiliteit die wordt veroorzaakt door het coronavirus. Bovendien zal het de overheid fondsen ontnemen die nodig kunnen zijn na een mogelijk uitbraak van het virus in Brazilië, verklaarde Maia.

Mercopress

Gerelateerde berichten

Aymara, migratieonderzoek en zelfreflectie in noord-Chili

Aymara, migratieonderzoek en zelfreflectie in noord-Chili

Mijn naam is Mariela Miranda van Iersel, en zoals je uit mijn twee achternamen kunt afleiden, ben ik half Chileens en half Nederlands. Gemotiveerd door mijn ervaring als vrijwilliger in sociale integratieprogramma’s, vertrok ik in 2017 van het Chileense huis uit mijn kindertijd naar Nederland voor een interdisciplinaire bachelor in de sociale wetenschappen en economie. In de hoop verder te leren over maatschappelijke uitdagingen, en vooral ook dingen die ik dácht te weten in vraag te stellen, begon ik aan een master in ontwikkelingsstudies aan het International Institute of Social Studies (ISS). Deze opleiding hielp me de real-world uitdagingen die me aan het hart gaan te verbinden aan wetenschappelijke theorieën en beide verder te verkennen door middel van onderzoek.

Lees meer
Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

De uitzending was woensdagavond 1 november, maar kan op Uitzending gemist worden teruggekeken. In de laatste uitzending van dit seizoen vertelt de in Nederland woonachtige Ana haar verhaal. Tien jaar geleden werd middels DNA-onderzoek vastgesteld dat zij tot de zogenaamde roofbaby’s behoort. Haar beide ouders zijn tijdens de Videla-dictatuur vermoord. Haar moeder was vijf maanden zwanger toen zij werd gearresteerd. Op één klein berichtje kort na haar arrestatie werd nooit meer iets van haar vernomen. Haar dochter Ana is geadopteerd, iets dat zij pas op 36-jarige leeftijd te horen kreeg.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This