Politiek & Maatschappij

Bolsonaro schaft belasting over zonne-energie af

6 januari 2020

Bolsonaro schaft belasting over zonne-energie af

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro zei op maandag 6 januari dat er geen belasting zal worden geheven op zonne-energie.

ANEEL, de regulerende instantie van de elektriciteitssector, wil een taks heffen op huishoudens die tot vijf megawatt elektriciteit via zonne-energie opwekken. Volgens deze instantie is dat omdat er een evenwicht moet zijn in de kosten van consumenten die afnemen van het lichtnet en diegenen die hun eigen energie opwekken.

Brazilië is na China de grootste producent van waterkracht. Op het moment wordt nog steeds meer dan 60 procent van de nationale stroomvoorziening opgewekt door waterkrachtcentrales. De Braziliaanse regering is echter van plan meer elektriciteit op te wekken uit andere hernieuwbare energiebronnen, met name uit zonne-energie.

De regering verwacht dat hernieuwbare energiebronnen met ongeveer 3 procent per jaar zullen groeien en in 2027 meer dan een kwart van de binnenlandse energiemix zullen beslaan.

PV magazine, Industry Global News 24

Gerelateerde berichten

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Het geweld blijft toenemen in Haïti. En terwijl het geweld zich tot voor kort concentreerde in en rond de hoofdstad Port-au-Prince, breidt het zich nu uit naar omliggende regio’s, zoals de Artibonite, een landbouwgebied ten noorden van Port-au-Prince. De facto premier Ariel Henry dringt aan op ingrijpen door de Verenigde Naties. Veel Haïtianen zien in de passieve houding van de regering tegenover het geweld boze opzet. Henry heeft er baat bij, wanneer de situatie onhoudbaar wordt. De bevolking is het slachtoffer.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This