Politiek & Maatschappij

Bolsonaro schaft belasting over zonne-energie af

6 januari 2020

Bolsonaro schaft belasting over zonne-energie af

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro zei op maandag 6 januari dat er geen belasting zal worden geheven op zonne-energie.

ANEEL, de regulerende instantie van de elektriciteitssector, wil een taks heffen op huishoudens die tot vijf megawatt elektriciteit via zonne-energie opwekken. Volgens deze instantie is dat omdat er een evenwicht moet zijn in de kosten van consumenten die afnemen van het lichtnet en diegenen die hun eigen energie opwekken.

Brazilië is na China de grootste producent van waterkracht. Op het moment wordt nog steeds meer dan 60 procent van de nationale stroomvoorziening opgewekt door waterkrachtcentrales. De Braziliaanse regering is echter van plan meer elektriciteit op te wekken uit andere hernieuwbare energiebronnen, met name uit zonne-energie.

De regering verwacht dat hernieuwbare energiebronnen met ongeveer 3 procent per jaar zullen groeien en in 2027 meer dan een kwart van de binnenlandse energiemix zullen beslaan.

PV magazine, Industry Global News 24

Gerelateerde berichten

Veel Argentijnen hebben hoop gevestigd op Milei

Veel Argentijnen hebben hoop gevestigd op Milei

Over de in december aangetreden nieuwe Argentijnse president Javier Milei wordt heel verschillend gedacht. In La Chispa is vooral gewezen op mogelijke negatieve gevolgen van zijn aangekondigde beleid. In onderstaand artikel betoogt de Nederlander Jan Stroeken, docent macro-economie aan de Universidad de Concepción del Uruguay in Santa Fe in Argentinië, dat van Milei’s beleid wel positieve effecten te verwachten zijn.

Lees meer
Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

De uitzending was woensdagavond 1 november, maar kan op Uitzending gemist worden teruggekeken. In de laatste uitzending van dit seizoen vertelt de in Nederland woonachtige Ana haar verhaal. Tien jaar geleden werd middels DNA-onderzoek vastgesteld dat zij tot de zogenaamde roofbaby’s behoort. Haar beide ouders zijn tijdens de Videla-dictatuur vermoord. Haar moeder was vijf maanden zwanger toen zij werd gearresteerd. Op één klein berichtje kort na haar arrestatie werd nooit meer iets van haar vernomen. Haar dochter Ana is geadopteerd, iets dat zij pas op 36-jarige leeftijd te horen kreeg.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This