Politiek & Maatschappij

Boliviaanse regering pleit voor verder uitstel van verkiezingen

18 juni 2020

Redactie

Boliviaanse regering pleit voor verder uitstel van verkiezingen

De huidige Boliviaanse regering, geleid door interim-president Jeanine Añez, heeft voorgesteld de landelijke verkiezingen met één tot twee maanden uit te stellen. Volgens de regering is dit nodig om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

“De verkiezingen voor een maand of twee uitstellen schaadt niemand”, zei Añez tijdens een persconferentie. De beslissing werd naar buiten gebracht terwijl Añez de voorzitter van de senaat, Eva Copa, heeft gevraagd naar een studie die zou bewijzen dat het op 6 september veilig is verkiezingen te houden.

De afzetting van ex-president Evo Morales leidde tot de annulering van de verkiezingen die waren gepland voor 20 oktober 2019. De verwachting was dat de verkiezingen op 3 mei 2020 zouden worden gehouden.

Die zijn echter opnieuw uitgesteld, dit keer onder het voorwendsel van het coronavirus. Vervolgens zijn de Boliviaanse politieke partijen tot de overeenkomst gekomen dat de verkiezingen op 6 september worden gehouden. In plaats van dit te accepteren, heeft Añez nog geen verkiezingsdatum afgekondigd.

Volgens lokale media verwijt de huidige regering het de mensen dat ze op straat doodgaan en niet naar ziekenhuizen gaan. Specialisten en gezondheidswerkers spreken de opvatting van de regering tegen. “Mensen gaan dood omdat het ziekenhuizenstelsel is ingestort wegens een gebrek aan input van veiligheidsmaatregelen”, stelt Adrian Avila, voorzitter van de Boliviaanse Gemeenschap van Kritische Medicatie en Intensieve Gezondheidzorg(WFICC).

Telesur

Gerelateerde berichten

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Het geweld blijft toenemen in Haïti. En terwijl het geweld zich tot voor kort concentreerde in en rond de hoofdstad Port-au-Prince, breidt het zich nu uit naar omliggende regio’s, zoals de Artibonite, een landbouwgebied ten noorden van Port-au-Prince. De facto premier Ariel Henry dringt aan op ingrijpen door de Verenigde Naties. Veel Haïtianen zien in de passieve houding van de regering tegenover het geweld boze opzet. Henry heeft er baat bij, wanneer de situatie onhoudbaar wordt. De bevolking is het slachtoffer.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This