Politiek & Maatschappij

Boliviaanse regering pleit voor verder uitstel van verkiezingen

18 juni 2020

Redactie

Boliviaanse regering pleit voor verder uitstel van verkiezingen

De huidige Boliviaanse regering, geleid door interim-president Jeanine Añez, heeft voorgesteld de landelijke verkiezingen met één tot twee maanden uit te stellen. Volgens de regering is dit nodig om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

“De verkiezingen voor een maand of twee uitstellen schaadt niemand”, zei Añez tijdens een persconferentie. De beslissing werd naar buiten gebracht terwijl Añez de voorzitter van de senaat, Eva Copa, heeft gevraagd naar een studie die zou bewijzen dat het op 6 september veilig is verkiezingen te houden.

De afzetting van ex-president Evo Morales leidde tot de annulering van de verkiezingen die waren gepland voor 20 oktober 2019. De verwachting was dat de verkiezingen op 3 mei 2020 zouden worden gehouden.

Die zijn echter opnieuw uitgesteld, dit keer onder het voorwendsel van het coronavirus. Vervolgens zijn de Boliviaanse politieke partijen tot de overeenkomst gekomen dat de verkiezingen op 6 september worden gehouden. In plaats van dit te accepteren, heeft Añez nog geen verkiezingsdatum afgekondigd.

Volgens lokale media verwijt de huidige regering het de mensen dat ze op straat doodgaan en niet naar ziekenhuizen gaan. Specialisten en gezondheidswerkers spreken de opvatting van de regering tegen. “Mensen gaan dood omdat het ziekenhuizenstelsel is ingestort wegens een gebrek aan input van veiligheidsmaatregelen”, stelt Adrian Avila, voorzitter van de Boliviaanse Gemeenschap van Kritische Medicatie en Intensieve Gezondheidzorg(WFICC).

Telesur

Gerelateerde berichten

Aymara, migratieonderzoek en zelfreflectie in noord-Chili

Aymara, migratieonderzoek en zelfreflectie in noord-Chili

Mijn naam is Mariela Miranda van Iersel, en zoals je uit mijn twee achternamen kunt afleiden, ben ik half Chileens en half Nederlands. Gemotiveerd door mijn ervaring als vrijwilliger in sociale integratieprogramma’s, vertrok ik in 2017 van het Chileense huis uit mijn kindertijd naar Nederland voor een interdisciplinaire bachelor in de sociale wetenschappen en economie. In de hoop verder te leren over maatschappelijke uitdagingen, en vooral ook dingen die ik dácht te weten in vraag te stellen, begon ik aan een master in ontwikkelingsstudies aan het International Institute of Social Studies (ISS). Deze opleiding hielp me de real-world uitdagingen die me aan het hart gaan te verbinden aan wetenschappelijke theorieën en beide verder te verkennen door middel van onderzoek.

Lees meer
Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

De uitzending was woensdagavond 1 november, maar kan op Uitzending gemist worden teruggekeken. In de laatste uitzending van dit seizoen vertelt de in Nederland woonachtige Ana haar verhaal. Tien jaar geleden werd middels DNA-onderzoek vastgesteld dat zij tot de zogenaamde roofbaby’s behoort. Haar beide ouders zijn tijdens de Videla-dictatuur vermoord. Haar moeder was vijf maanden zwanger toen zij werd gearresteerd. Op één klein berichtje kort na haar arrestatie werd nooit meer iets van haar vernomen. Haar dochter Ana is geadopteerd, iets dat zij pas op 36-jarige leeftijd te horen kreeg.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This