Politiek & Maatschappij

Boliviaanse regering pleit voor verder uitstel van verkiezingen

18 juni 2020

Redactie

Boliviaanse regering pleit voor verder uitstel van verkiezingen

De huidige Boliviaanse regering, geleid door interim-president Jeanine Añez, heeft voorgesteld de landelijke verkiezingen met één tot twee maanden uit te stellen. Volgens de regering is dit nodig om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

“De verkiezingen voor een maand of twee uitstellen schaadt niemand”, zei Añez tijdens een persconferentie. De beslissing werd naar buiten gebracht terwijl Añez de voorzitter van de senaat, Eva Copa, heeft gevraagd naar een studie die zou bewijzen dat het op 6 september veilig is verkiezingen te houden.

De afzetting van ex-president Evo Morales leidde tot de annulering van de verkiezingen die waren gepland voor 20 oktober 2019. De verwachting was dat de verkiezingen op 3 mei 2020 zouden worden gehouden.

Die zijn echter opnieuw uitgesteld, dit keer onder het voorwendsel van het coronavirus. Vervolgens zijn de Boliviaanse politieke partijen tot de overeenkomst gekomen dat de verkiezingen op 6 september worden gehouden. In plaats van dit te accepteren, heeft Añez nog geen verkiezingsdatum afgekondigd.

Volgens lokale media verwijt de huidige regering het de mensen dat ze op straat doodgaan en niet naar ziekenhuizen gaan. Specialisten en gezondheidswerkers spreken de opvatting van de regering tegen. “Mensen gaan dood omdat het ziekenhuizenstelsel is ingestort wegens een gebrek aan input van veiligheidsmaatregelen”, stelt Adrian Avila, voorzitter van de Boliviaanse Gemeenschap van Kritische Medicatie en Intensieve Gezondheidzorg(WFICC).

Telesur

Gerelateerde berichten

Haïtiaanse mensenrechtenactivist mag buurland niet meer in

Haïtiaanse mensenrechtenactivist mag buurland niet meer in

In navolging van de Verenigde Staten en Canada heeft de Dominicaanse Republiek nu ook een lijst opgesteld met namen van Haïtianen die niet langer welkom zijn. Maar waar het in de Verenigde Staten en Canada mensen betreft die direct gelinkt kunnen worden aan het geweld en de straffeloosheid in het Caribische land (politici, criminelen en bendeleiders) heeft de Dominicaanse Republiek een opmerkelijke naam toegevoegd: mensenrechtenactivist Pierre Espérance. Mensenrechtenorganisaties zijn verbijsterd.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This