Politiek & Maatschappij

Arrestanten naar de stembus

5 februari 2021

De verkiezingscampagnes van de kandidaten voor het presidentschap van Ecuador zijn beëindigd en de eerste stemmers voor de verkiezingen van zondag 7 fe bruari zijn donderdag 4 februari al naar de stembus gegaan. Het betreft ruim achtduizend arrestanten in het hele land die nog niet veroordeeld zijn.

Zonder enige wanklank zijn donderdag 4 februari de eerste stemmen uitgebracht voor de verkiezingen van zondag 7 februari. Het betreft arrestanten die nog niet veroordeeld zijn en hun stemrecht dus nog niet verloren hebben. Het betrof 8.307 personen die van dit recht gebruik konden maken in 39 huizen van bewaring verspreid over het hele land, onder meer in Cuenca (foto).

“Vandaag zijn formeel de geplande verkiezingen van 2021 van start gegaan die op nationaal niveau op 7 februari plaatsvinden”, verklaarde Diana Atamaint, voorzitter van de Nationale Verkiezingsraad CNE bij een bezoek aan een van huizen van bewaring in de hoofdstad Quito.

De stembureaus werden bemenst door de directeur van het betreffende huis van bewaring en een verkiezingsfunctionaris. Zij zagen er op toe dat het stemmen en verwerken van de stembiljetten volgens de regels van de CNE verliep.

Militairen zijn ingezet om het verkiezingsmateriaal te begeleiden en te bewaken, totdat de uitgebrachte stemmen verwerkt zijn op 7 februari. Daarnaast zijn alle mogelijke maatregelen genomen om tijdens het stemmen besmetting met het covid-19 te voorkomen.

Bron: El Universal

Gerelateerde berichten

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Het geweld blijft toenemen in Haïti. En terwijl het geweld zich tot voor kort concentreerde in en rond de hoofdstad Port-au-Prince, breidt het zich nu uit naar omliggende regio’s, zoals de Artibonite, een landbouwgebied ten noorden van Port-au-Prince. De facto premier Ariel Henry dringt aan op ingrijpen door de Verenigde Naties. Veel Haïtianen zien in de passieve houding van de regering tegenover het geweld boze opzet. Henry heeft er baat bij, wanneer de situatie onhoudbaar wordt. De bevolking is het slachtoffer.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This