Politiek & Maatschappij

Arrestanten naar de stembus

5 februari 2021

De verkiezingscampagnes van de kandidaten voor het presidentschap van Ecuador zijn beëindigd en de eerste stemmers voor de verkiezingen van zondag 7 fe bruari zijn donderdag 4 februari al naar de stembus gegaan. Het betreft ruim achtduizend arrestanten in het hele land die nog niet veroordeeld zijn.

Zonder enige wanklank zijn donderdag 4 februari de eerste stemmen uitgebracht voor de verkiezingen van zondag 7 februari. Het betreft arrestanten die nog niet veroordeeld zijn en hun stemrecht dus nog niet verloren hebben. Het betrof 8.307 personen die van dit recht gebruik konden maken in 39 huizen van bewaring verspreid over het hele land, onder meer in Cuenca (foto).

“Vandaag zijn formeel de geplande verkiezingen van 2021 van start gegaan die op nationaal niveau op 7 februari plaatsvinden”, verklaarde Diana Atamaint, voorzitter van de Nationale Verkiezingsraad CNE bij een bezoek aan een van huizen van bewaring in de hoofdstad Quito.

De stembureaus werden bemenst door de directeur van het betreffende huis van bewaring en een verkiezingsfunctionaris. Zij zagen er op toe dat het stemmen en verwerken van de stembiljetten volgens de regels van de CNE verliep.

Militairen zijn ingezet om het verkiezingsmateriaal te begeleiden en te bewaken, totdat de uitgebrachte stemmen verwerkt zijn op 7 februari. Daarnaast zijn alle mogelijke maatregelen genomen om tijdens het stemmen besmetting met het covid-19 te voorkomen.

Bron: El Universal

Gerelateerde berichten

Zoektocht naar passend onderwijs voor iedereen

Zoektocht naar passend onderwijs voor iedereen

Onder de inheemse president Evo Morales heeft Bolivia een radicale onderwijshervorming doorgevoerd: meer nadruk op meertaligheid, interculturaliteit, dialoog, interactie en participatie van lokale gemeenschappen. Dat is een versterkte herwaardering van de talen en culturen van inheemse groepen. Naast successen zijn er ingewikkelde hobbels. Leraren zijn hiervoor vaak nog onvoldoende opgeleid of spreken de inheemse taal onvoldoende. En wat is de kwaliteit van het onderwijs? Ook begrijpt of deelt niet iedereen de Andesfilosofie van vivir bien, waardoor laagland inheemse groepen en Spaansprekenden zich niet altijd vertegenwoordigd voelen.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This