Politiek & Maatschappij

Arrestanten naar de stembus

5 februari 2021

De verkiezingscampagnes van de kandidaten voor het presidentschap van Ecuador zijn beëindigd en de eerste stemmers voor de verkiezingen van zondag 7 fe bruari zijn donderdag 4 februari al naar de stembus gegaan. Het betreft ruim achtduizend arrestanten in het hele land die nog niet veroordeeld zijn.

Zonder enige wanklank zijn donderdag 4 februari de eerste stemmen uitgebracht voor de verkiezingen van zondag 7 februari. Het betreft arrestanten die nog niet veroordeeld zijn en hun stemrecht dus nog niet verloren hebben. Het betrof 8.307 personen die van dit recht gebruik konden maken in 39 huizen van bewaring verspreid over het hele land, onder meer in Cuenca (foto).

“Vandaag zijn formeel de geplande verkiezingen van 2021 van start gegaan die op nationaal niveau op 7 februari plaatsvinden”, verklaarde Diana Atamaint, voorzitter van de Nationale Verkiezingsraad CNE bij een bezoek aan een van huizen van bewaring in de hoofdstad Quito.

De stembureaus werden bemenst door de directeur van het betreffende huis van bewaring en een verkiezingsfunctionaris. Zij zagen er op toe dat het stemmen en verwerken van de stembiljetten volgens de regels van de CNE verliep.

Militairen zijn ingezet om het verkiezingsmateriaal te begeleiden en te bewaken, totdat de uitgebrachte stemmen verwerkt zijn op 7 februari. Daarnaast zijn alle mogelijke maatregelen genomen om tijdens het stemmen besmetting met het covid-19 te voorkomen.

Bron: El Universal

Gerelateerde berichten

Aymara, migratieonderzoek en zelfreflectie in noord-Chili

Aymara, migratieonderzoek en zelfreflectie in noord-Chili

Mijn naam is Mariela Miranda van Iersel, en zoals je uit mijn twee achternamen kunt afleiden, ben ik half Chileens en half Nederlands. Gemotiveerd door mijn ervaring als vrijwilliger in sociale integratieprogramma’s, vertrok ik in 2017 van het Chileense huis uit mijn kindertijd naar Nederland voor een interdisciplinaire bachelor in de sociale wetenschappen en economie. In de hoop verder te leren over maatschappelijke uitdagingen, en vooral ook dingen die ik dácht te weten in vraag te stellen, begon ik aan een master in ontwikkelingsstudies aan het International Institute of Social Studies (ISS). Deze opleiding hielp me de real-world uitdagingen die me aan het hart gaan te verbinden aan wetenschappelijke theorieën en beide verder te verkennen door middel van onderzoek.

Lees meer
Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

De uitzending was woensdagavond 1 november, maar kan op Uitzending gemist worden teruggekeken. In de laatste uitzending van dit seizoen vertelt de in Nederland woonachtige Ana haar verhaal. Tien jaar geleden werd middels DNA-onderzoek vastgesteld dat zij tot de zogenaamde roofbaby’s behoort. Haar beide ouders zijn tijdens de Videla-dictatuur vermoord. Haar moeder was vijf maanden zwanger toen zij werd gearresteerd. Op één klein berichtje kort na haar arrestatie werd nooit meer iets van haar vernomen. Haar dochter Ana is geadopteerd, iets dat zij pas op 36-jarige leeftijd te horen kreeg.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This