Politiek & Maatschappij

Aantal Uruguayanen onder armoedegrens gestegen met 100.000 in april

7 mei 2020

Redactie

Aantal Uruguayanen onder armoedegrens gestegen met 100.000 in april

Het aantal mensen in Uruguay dat onder de armoedegrens valt is dramatisch toegenomen in de maand april, blijkt uit een studie van het Uruguayaanse Instituut van Economie (IECON).

De onderzoekers van IECON analyseerde de effecten van werkeloosheid van 140.000 formele werknemers, en het verlies van werk en inkomen van mensen actief in de informele sector en zzp’ers in de afgelopen maand. Hierbij werd ook gekeken naar de voornaamste maatregelen die de regering heeft getroffen om de gevolgen van het coronavirus te verzachten.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat het aantal mensen in armoede in april significant toe is genomen, namelijk met 12 procent. Dit betekent dat tussen 94.000 en 127.000 mensen onder de armoedegrens zijn gevallen in een maand tijd.

De onderzoekers stellen dat de toename van armoede zou kunnen worden verzacht, of zelfs onschadelijk worden gemaakt, door middel van monetaire transacties.

“We schatten dat om de armoede op hetzelfde niveau van 2019 te behouden een miljard Uruguayaanse pesos per maand, wat neer komt op 22 miljoen Amerikaanse dollars, moet worden geïnvesteerd. Om dit beleid te ontwikkelen voor een jaar komt neer op jaarlijkse kosten van 0,44 procent van het BBP van 2019”, stellen de economen in het rapport.

Telesur

Gerelateerde berichten

Aymara, migratieonderzoek en zelfreflectie in noord-Chili

Aymara, migratieonderzoek en zelfreflectie in noord-Chili

Mijn naam is Mariela Miranda van Iersel, en zoals je uit mijn twee achternamen kunt afleiden, ben ik half Chileens en half Nederlands. Gemotiveerd door mijn ervaring als vrijwilliger in sociale integratieprogramma’s, vertrok ik in 2017 van het Chileense huis uit mijn kindertijd naar Nederland voor een interdisciplinaire bachelor in de sociale wetenschappen en economie. In de hoop verder te leren over maatschappelijke uitdagingen, en vooral ook dingen die ik dácht te weten in vraag te stellen, begon ik aan een master in ontwikkelingsstudies aan het International Institute of Social Studies (ISS). Deze opleiding hielp me de real-world uitdagingen die me aan het hart gaan te verbinden aan wetenschappelijke theorieën en beide verder te verkennen door middel van onderzoek.

Lees meer
Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

De uitzending was woensdagavond 1 november, maar kan op Uitzending gemist worden teruggekeken. In de laatste uitzending van dit seizoen vertelt de in Nederland woonachtige Ana haar verhaal. Tien jaar geleden werd middels DNA-onderzoek vastgesteld dat zij tot de zogenaamde roofbaby’s behoort. Haar beide ouders zijn tijdens de Videla-dictatuur vermoord. Haar moeder was vijf maanden zwanger toen zij werd gearresteerd. Op één klein berichtje kort na haar arrestatie werd nooit meer iets van haar vernomen. Haar dochter Ana is geadopteerd, iets dat zij pas op 36-jarige leeftijd te horen kreeg.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This