Politiek & Maatschappij

Aantal Uruguayanen onder armoedegrens gestegen met 100.000 in april

7 mei 2020

Redactie

Aantal Uruguayanen onder armoedegrens gestegen met 100.000 in april

Het aantal mensen in Uruguay dat onder de armoedegrens valt is dramatisch toegenomen in de maand april, blijkt uit een studie van het Uruguayaanse Instituut van Economie (IECON).

De onderzoekers van IECON analyseerde de effecten van werkeloosheid van 140.000 formele werknemers, en het verlies van werk en inkomen van mensen actief in de informele sector en zzp’ers in de afgelopen maand. Hierbij werd ook gekeken naar de voornaamste maatregelen die de regering heeft getroffen om de gevolgen van het coronavirus te verzachten.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat het aantal mensen in armoede in april significant toe is genomen, namelijk met 12 procent. Dit betekent dat tussen 94.000 en 127.000 mensen onder de armoedegrens zijn gevallen in een maand tijd.

De onderzoekers stellen dat de toename van armoede zou kunnen worden verzacht, of zelfs onschadelijk worden gemaakt, door middel van monetaire transacties.

“We schatten dat om de armoede op hetzelfde niveau van 2019 te behouden een miljard Uruguayaanse pesos per maand, wat neer komt op 22 miljoen Amerikaanse dollars, moet worden geïnvesteerd. Om dit beleid te ontwikkelen voor een jaar komt neer op jaarlijkse kosten van 0,44 procent van het BBP van 2019”, stellen de economen in het rapport.

Telesur

Gerelateerde berichten

agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This