Politiek & Maatschappij

300 ongemarkeerde graven voor COVID-19-slachtoffers in Zuid-Mexico

24 mei 2020

Redactie

Gezien de toename van het aantal gevallen van COVID-19 heeft de deelstaatregering van Guerrero 300 massagraven aangelegd in de kustplaats Acapulco, in het zuiden van Mexico, aangezien begraafplaatsen en crematoria het uiterste van hun capaciteit hebben bereikt.

De gemeenteraad van Acapulco begon met opgravingen op een van de gemeentelijke begraafplaatsen voor begrafenissen door COVID-19, meldde burgemeester Adela Roman zaterdag. “Van de twee verbrandingscentra die we in de haven hebben, raakt er een verzadigd en is er niet meer voldoende plek voor lijken die aankomen, om die reden zijn er meer graven gegraven op de begraafplaats om de lichamen te huisvesten die elke dag in grotere hoeveelheden aankomen”, zei ze.

Guerrero staat op een18e plaats wat betreft coronavirusinfecties in het land, met 1083 patiënten en 161 sterfgevallen erkend door de deelstaatregering. Vanwege de schaarse infrastructuur heeft de deelstaat echter een ziekenhuisbezetting van 71% van de algemene bedden, waarmee het alleen onder Mexico-Stad (72%) staat en boven het nationale gemiddelde van 39%.

Bovendien legde de burgemeester uit dat van de 25 dagelijkse sterfgevallen er minstens 10 afkomstig zijn van het coronavirus. De deelstaatregering bevestigde de trend. “De afgelopen 17 dagen zijn er 695 gevallen ingediend, wat een aanzienlijke toename betekent”, verklaarde de minister van Volksgezondheid van Guerrero, Carlos de la Peña.

De directeur van de Pantheons en Waters van Acapulco, Gerardo Sanchez, verzekerde dat deze graven bedoeld zijn voor mensen met een laag inkomen en daklozen, dus er zijn geen kosten aan verbonden. Tot dusver, zei hij, zijn negen van de graven al bezet. De verzadiging van ziekenhuizen is de afgelopen dagen ook duidelijk gebleken. “We melden: ziekenhuis verzadigd, sorry voor het ongemak. Er zijn geen bedden beschikbaar voor COVID-19 ”, staat er bij de ingang van het Instituut van Zekerheid en Sociale Diensten (ISSSTE), waar naar verluidt wordt gezorgd voor patiënten op de parkeerplaats.

Acapulco is rood op de verkeerslichtbarometer die door de federale regering is ontworpen voor economisch herstel, dus de voor 1 juni voorgestelde opleving is niet van toepassing op de deelstaat, zei gouverneur Hector Astudillo Flores.

Landelijk zijn er meer dan 60.000 gevallen en bijna 7.000 sterfgevallen door COVID-19 bevestigd.

Latin American Herald Tribune

Gerelateerde berichten

Toenemend geweld in het bosrijke zuiden en het droge noorden van Chili

Toenemend geweld in het bosrijke zuiden en het droge noorden van Chili

Chili staat bekend als een relatief veilig land, maar heeft de laatste jaren te maken met een sterke toename van ernstige criminaliteit. Daarvoor zijn verschillende oorzaken. In het zuiden van het land speelt het conflict tussen inheemse Mapuche en bosbedrijven, in het noorden zijn Colombiaanse en Venezolaanse bendes actief. Intussen probeert president Boric het hoofd te bieden aan het geweld en de ontstane onrust.

Lees meer
Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

De uitzending was woensdagavond 1 november, maar kan op Uitzending gemist worden teruggekeken. In de laatste uitzending van dit seizoen vertelt de in Nederland woonachtige Ana haar verhaal. Tien jaar geleden werd middels DNA-onderzoek vastgesteld dat zij tot de zogenaamde roofbaby’s behoort. Haar beide ouders zijn tijdens de Videla-dictatuur vermoord. Haar moeder was vijf maanden zwanger toen zij werd gearresteerd. Op één klein berichtje kort na haar arrestatie werd nooit meer iets van haar vernomen. Haar dochter Ana is geadopteerd, iets dat zij pas op 36-jarige leeftijd te horen kreeg.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This