Politiek & Maatschappij

1,3 miljoen dollar uit Venezuela

12 juli 2019

1,3 miljoen dollar uit Venezuela

Autoriteiten uit de Dominicaanse Republiek (DR) hebben vorige maand 1.378.178 dollar in een keer in beslag genomen. Het bedrag werd in contanten aangetroffen in een in Venezuela geregistreerd privévliegtuig. Onderzocht wordt of het geld afkomstig is uit de illegale internationale drugshandel.

Bij de operatie, waarbij verschillende overheidsdiensten van de DR betrokken waren, werden twee Venezolaanse mannen en een vrouw aangehouden. Volgens de betrokken autoriteiten verklaarden de drie dat ze het geld in het vliegtuig gevonden hadden.

Naast het geld zijn ook het vliegtuig zelf, mobiele telefoons, persoonlijke documenten en andere bewijsstukken in beslag genomen. Het vliegtuigje zou onderweg geweest zijn van het internationale vliegveld La Romana in de hoofdstad Santo Domingo, naar de Venezolaanse stad Barcelona.

Bron: CNN en español

Gerelateerde berichten

El Salvador discussieert met Nederlandse hulp over het coronavirus

El Salvador discussieert met Nederlandse hulp over het coronavirus

Ook in El Salvador heeft het coronavirus de levens van mensen op hun kop gezet. Sinds de lockdown van 11 maart zijn veel inwoners verplicht in quarantaine gegaan. Hierdoor is het voor politici moeilijker de bevolking te ontmoeten en naar hen te luisteren; voor de bevolking om betrokken te worden bij politieke besluiten en voor de burgergemeenschap om samen tot oplossingen te komen. Het Nederlands Instituut voor Meerpartijendemocratie (NIMD) organiseert samen met het online tijdschrift FACTUM wekelijkse discussiefora waarin burgers, deskundigen en politieke besluitvormers samenkomen. Het ‘espacio antivirus’ (antivirus-ruimte) forum is een democratische ruimte waarbinnen discussies plaatsvinden en informatie uitgewisseld wordt.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This