Politiek & Maatschappij

1,3 miljoen dollar uit Venezuela

12 juli 2019

Autoriteiten uit de Dominicaanse Republiek (DR) hebben vorige maand 1.378.178 dollar in een keer in beslag genomen. Het bedrag werd in contanten aangetroffen in een in Venezuela geregistreerd privévliegtuig. Onderzocht wordt of het geld afkomstig is uit de illegale internationale drugshandel.

Bij de operatie, waarbij verschillende overheidsdiensten van de DR betrokken waren, werden twee Venezolaanse mannen en een vrouw aangehouden. Volgens de betrokken autoriteiten verklaarden de drie dat ze het geld in het vliegtuig gevonden hadden.

Naast het geld zijn ook het vliegtuig zelf, mobiele telefoons, persoonlijke documenten en andere bewijsstukken in beslag genomen. Het vliegtuigje zou onderweg geweest zijn van het internationale vliegveld La Romana in de hoofdstad Santo Domingo, naar de Venezolaanse stad Barcelona.

Bron: CNN en español

Gerelateerde berichten

Gaan Chilenen een prachtige grondwet afwijzen?

Gaan Chilenen een prachtige grondwet afwijzen?

Op 4 september stemmen de Chilenen over een voorstel voor een nieuwe grondwet, die de huidige van generaal Pinochet kan vervangen. Het voorstel is bijzonder door de grote aandacht voor sociale rechten en vrijheden van burgers, klimaat, man-vrouwverhoudingen en inheemse volken. Ook is de tekst opmerkelijk democratisch tot stand gekomen. De volkstemming wordt de belangrijkste Chileense verkiezing sinds het referendum over het aanblijven van Pinochet als president in 1988. De kans is vrij groot dat de Chilenen deze prachtige nieuwe grondwet afwijzen.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This