Politiek & Maatschappij

1,3 miljoen dollar uit Venezuela

12 juli 2019

Autoriteiten uit de Dominicaanse Republiek (DR) hebben vorige maand 1.378.178 dollar in een keer in beslag genomen. Het bedrag werd in contanten aangetroffen in een in Venezuela geregistreerd privévliegtuig. Onderzocht wordt of het geld afkomstig is uit de illegale internationale drugshandel.

Bij de operatie, waarbij verschillende overheidsdiensten van de DR betrokken waren, werden twee Venezolaanse mannen en een vrouw aangehouden. Volgens de betrokken autoriteiten verklaarden de drie dat ze het geld in het vliegtuig gevonden hadden.

Naast het geld zijn ook het vliegtuig zelf, mobiele telefoons, persoonlijke documenten en andere bewijsstukken in beslag genomen. Het vliegtuigje zou onderweg geweest zijn van het internationale vliegveld La Romana in de hoofdstad Santo Domingo, naar de Venezolaanse stad Barcelona.

Bron: CNN en español

Gerelateerde berichten

Weg met Pinochet!

Weg met Pinochet!

Op 5 oktober 1988 spraken de Chilenen zich in een volksstemming uit tegen het aanblijven van generaal Pinochet als president. Daarmee eindigde de dictatuur, maar werd Chili nog geen volwaardige democratie. Chispa-redacteur Jan de Kievid maakte als internationaal waarnemer die spannende verkiezing mee. Nu binnenkort mogelijk weer een grote stap in democratische richting wordt gezet, vertelt hij zijn verhaal van de enerverende gebeurtenissen eind 1988.

Lees meer
Bootvluchtelingen uit Haïti verdronken bij Puerto Rico

Bootvluchtelingen uit Haïti verdronken bij Puerto Rico

Donderdag 12 mei ontdekte een helikopter van de Puerto Ricaanse grenswacht op zee een gekapseisde boot. Tot nu toe konden 38 mensen gered worden en zijn elf lichamen geborgen. Maar volgens de opvarenden, op twee na allemaal Haïtianen, waren er tussen de 60 en 75 personen aan boord, wat betekent dat er nog veel mensen vermist worden. Dit jaar is het aantal Haïtianen dat hun land verlaat verdubbeld volgens Amerikaanse autoriteiten. Het bendegeweld en de economische crisis zijn de belangrijkste oorzaken.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This