Onderzoek & Wetenschap

What is the Future For Amazonia

15 mei 2014

Auteur: Maja Haanskorf

Cedla- seminar

What is the Future For AmazoniaEen aanrader, dit seminar, voor iedereen die geïnteresseerd is in het voortbestaan van Amazonia. Dat er talloze bedreigingen zijn voor het milieu en de bewoners is vrij algemeen bekend. Maar hoe snel er ingrijpende veranderingen plaatsvinden en vooral hoe die in goede banen zijn te leiden, is minder bekend. In Suriname, een deel van Amazonia, heb ik met eigen ogen kunnen zien welke invloed plannen voor wegen en hydro-energie kunnen hebben voor het bos en de inwoners.
Ik zou zeggen, meld je aan voor deze dag!

Seminar

CEDLA – Centre for Latin American Research and Documentation – organiseert op 5 juni een seminar met de titel  ‘What is the Future For Amazonia? Analysing Socio-Economic and Environmental Transformations in Amazonia’ onder leiding van Pitou van Dijck.

Tijd:Het seminar vindt plaats op dinsdag 5 juni van 9.30 uur tot 17.00 uur, gevolgd door een borrel.
Locatie: CREA Nieuwe Achtergracht 170, 1018 WV Amsterdam (ingang via Sarphatistraat)
Voertaal: Engels
Aanmelden: Vóór 30 mei op secretariat@cedla.nl

Invitation

“ It is a pleasure to invite you to participate in the academic seminar ‘What is the Future For Amazonia’. The theme of the seminar is inspired by recent developments in Amazonia that potentially will have large-scale and probably irreversible impacts on this last wilderness on earth. I hope to welcome you on 5 June at CREA.”
With kind regards,
Pitou van Dijck

Programme

The full programme of the seminar and a map with location of the venue can be found at the home page of CEDLA’s website, http://www.cedla.nl/

Cuaderno

We can now inform you that a selection of the main topics presented at the seminar is included in the Cuaderno del CEDLA Number 28, What is the future for Amazonia? This Cuaderno is now available as PDF

Gerelateerde berichten

Barrios cerrados in Argentinië

Barrios cerrados in Argentinië

Mijn naam is Fleur Hessing, geboren en getogen in Amsterdam, maar met Argentinië als tweede thuis. Ik heb de studie Latijns-Amerikaanse Studies (CEDLA, UvA) gedaan, nadat ik op mijn zestiende voor het eerst in San Juan, Argentinië was. Ik vond de mensen en de cultuur interessant en genoot van de gesprekken over politiek en economie. Graag wilde ik er meer over weten.

Lees meer
Vee, niet coca, is de oorzaak van de ontbossing in het Colombiaanse Amazonegebied

Vee, niet coca, is de oorzaak van de ontbossing in het Colombiaanse Amazonegebied

Veeteelt en niet cocaïne heeft de afgelopen vier decennia geleid tot de vernietiging van het Colombiaanse Amazonegebied, zo blijkt uit een nieuwe studie. Opeenvolgende recente regeringen hebben bezorgdheid over het milieu gebruikt om het opvoeren van hun oorlog tegen de groene struik te rechtvaardigen, maar het onderzoek toont aan dat in 2018 de hoeveelheid bos die werd gekapt om coca, het basisingrediënt van cocaïne, te verbouwen, slechts 1/60ste was van die voor vee .

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This