Onderzoek & Wetenschap

Mogelijk Colombiaans neurologisch succes

21 juni 2019

Mogelijk Colombiaans neurologisch succesVolgens de Colombiaanse neuroloog Gabriel Castillo is er reden voor optimisme voor patiënten met verlammingsverschijnselen veroorzaakt door hersenbeschadiging.

Hoewel zijn behandeling nog slechts succesvol geweest is bij 1 patiënte, een vrouw van veertig die een beroerte gekregen had waardoor haar rechterzijde volledig verlamd was.

Dokter Castillo bereikte dat ze de controle over haar lichaam weer terugkreeg dankzij een speciaal ontwikkelde techniek, waarbij de hersenen van de patiënte met elektromagnetische golven gestimuleerd werden. Het succes kan het begin zijn van effectieve behandelmethodes voor ziektes als cerebrale parese, trombose, multiple sclerose en Parkinson.

De behandeling werd uitgevoerd in het John Hopkins ziekenhuis in Baltimore in de Verenigde Staten, dat wereldleider is in elektromagnetische stimulatie.

Eerder dit jaar presenteerde Castillo zijn succesvolle behandelmethode op een internationale medische conferentie over hersenstimulatie in Vancouver, Canada.

Bron: RCN

Gerelateerde berichten

Barrios cerrados in Argentinië

Barrios cerrados in Argentinië

Mijn naam is Fleur Hessing, geboren en getogen in Amsterdam, maar met Argentinië als tweede thuis. Ik heb de studie Latijns-Amerikaanse Studies (CEDLA, UvA) gedaan, nadat ik op mijn zestiende voor het eerst in San Juan, Argentinië was. Ik vond de mensen en de cultuur interessant en genoot van de gesprekken over politiek en economie. Graag wilde ik er meer over weten.

Lees meer
Vee, niet coca, is de oorzaak van de ontbossing in het Colombiaanse Amazonegebied

Vee, niet coca, is de oorzaak van de ontbossing in het Colombiaanse Amazonegebied

Veeteelt en niet cocaïne heeft de afgelopen vier decennia geleid tot de vernietiging van het Colombiaanse Amazonegebied, zo blijkt uit een nieuwe studie. Opeenvolgende recente regeringen hebben bezorgdheid over het milieu gebruikt om het opvoeren van hun oorlog tegen de groene struik te rechtvaardigen, maar het onderzoek toont aan dat in 2018 de hoeveelheid bos die werd gekapt om coca, het basisingrediënt van cocaïne, te verbouwen, slechts 1/60ste was van die voor vee .

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This