Onderzoek & Wetenschap

Digitale hulp bij examenstress

27 maart 2020

Net als in Nederland is er in Trinidad & Tobago (TT) en in de hele Caribische regio meer dan gebruikelijk in deze tijd van het jaar, sprake van examenstress. Dat heeft natuurlijk te maken met het feit dat de scholen gesloten zijn om de verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan. Ruim 3.900 studenten kunnen thuis studeren dankzij de gratis online lessen die drie middelbare scholieren uit Trinidad aanbieden.

Het trio, – Anastasia Sunnelal, Chekieva Phillip en Alesha Douglas (foto, van links naar rechts) – startte hun project genaamd Online Tutor Services TT in januari als bijverdienste en om mede-studenten te helpen. Maar op 17 maart kondigde premier Keith Rowley aan dat alle scholen tot 20 april zouden sluiten, een maatregel die ook elders in de regio genomen werd. Daarop besloten de drie dat ze hun diensten gratis aan zouden gaan bieden. Voorlopig voor een periode van drie weken.

Chekieva Phillip (18), leerling van de Manzanilla school in het oosten van Trinidad, legt uit dat de examens voor de deur stonden maar dat ze nog niet alle stof had kunnen behandelen. “We gingen er van uit dat er meer scholieren in deze situatie zaten.”

Alesha Douglas (17) van St Joseph’s Convent in San Fernando aan de westkust, vult aan dat ze inmiddels vrienden en anderen uit Barbados bij hun initiatief betrokken hebben, en dat er spoedig ook digitale leerkrachten zullen zijn in Guyana en St. Lucia. Eerst boden ze slechts lessen aan in wiskunde, biologie en management voor leerlingen in Trinidad en Tobago. Maar omdat ze deelgenomen hadden aan het 2019/2020 US Youth Ambassadors programma, breidden ze al gauw uit naar hun toen opgedane regionale netwerk.

Douglas: “Inmiddels hebben we 30 leerkrachten die samen 34 vakken aanbieden verspreid over twee verschillende niveaus, waaronder eindexamenniveau voor middelbaar onderwijs. Ze richten zich daarbij niet alleen op individueel onderwijs, maar doen ook aan huiswerkbegeleiding.”

Normaal vragen ze maandelijks 200 TT dollar (€ 26,50) voor hun diensten , maar ze vonden dat ze iets extra’s moesten doen als bijdrage in de bestrijding van de COVID-19 pandemie.

Maandag 23 maart volgden maar liefst 3.900 scholieren uit de regio hun online lessen. De lessen worden niet alleen gegeven door eindexamenkandidaten, maar ook door onder meer universiteitsstudenten en advocaten.

Overigens was er in TT op 26 maart bij 60 mensen het COVID-19 virus vastgesteld. Een patiënt is inmiddels overleden.

Newsday

Gerelateerde berichten

Barrios cerrados in Argentinië

Barrios cerrados in Argentinië

Mijn naam is Fleur Hessing, geboren en getogen in Amsterdam, maar met Argentinië als tweede thuis. Ik heb de studie Latijns-Amerikaanse Studies (CEDLA, UvA) gedaan, nadat ik op mijn zestiende voor het eerst in San Juan, Argentinië was. Ik vond de mensen en de cultuur interessant en genoot van de gesprekken over politiek en economie. Graag wilde ik er meer over weten.

Lees meer
Vee, niet coca, is de oorzaak van de ontbossing in het Colombiaanse Amazonegebied

Vee, niet coca, is de oorzaak van de ontbossing in het Colombiaanse Amazonegebied

Veeteelt en niet cocaïne heeft de afgelopen vier decennia geleid tot de vernietiging van het Colombiaanse Amazonegebied, zo blijkt uit een nieuwe studie. Opeenvolgende recente regeringen hebben bezorgdheid over het milieu gebruikt om het opvoeren van hun oorlog tegen de groene struik te rechtvaardigen, maar het onderzoek toont aan dat in 2018 de hoeveelheid bos die werd gekapt om coca, het basisingrediënt van cocaïne, te verbouwen, slechts 1/60ste was van die voor vee .

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This