Onderzoek & Wetenschap

Busbedrijf steunt gezondheidswerkers

27 maart 2020

Het van oorsprong Duitse softwarebedrijf Beat is in Peru onder meer actief op het gebied van routeplanners en vervoersdiensten (vergelijkbaar met Uber). Het bedrijf heeft besloten een bus geschikt te maken voor het vervoer van gezondheidspersoneel werkzaam voor EsSalud, de Peruaanse medische verzekeraar.

Naast alle andere maatregelen is het vervoer van gezondheidswerkers van en naar hun werk essentieel om de verspreiding van het coronavirus te stoppen. Het bedrijf maakte op 24 maart bekend dat deze dienst geldig blijft zolang als de in het land afgekondigde noodtoestand voortduurt.

De bus is speciaal geschikt gemaakt voor gebruik door artsen, verpleegkundigen en technisch ziekenhuispersoneel en genaamd ‘Bus de Transport EsSalud’.

“Wij vinden dat hulp aan degenen die nu strijden voor de volksgezondheid van cruciaal belang is. Daarom hebben we een bus ter beschikking gesteld voor hun woon-werkverkeer die beantwoordt aan alle voorwaarden van hygiëne”, aldus Sebástian Ricardo Cabrera León, hoofd Marketing van Beat.

De route die de bus neemt en de tijden dat deze zal rijden, zullen afgestemd worden op de behoeften van de gebruikers.

Met deze actie breidt Beat haar actie ‘Beat Misión’ uit, waarmee vervoer op maat aangeboden wordt aan mensen die vanwege hun essentiële beroep moeten reizen, of die vanwege andere redenen officiële vervoerstoestemming hebben gekregen.

Ondertussen heeft het bedrijf haar slogan op haar Facebookpagina aangepast: de leus ‘¿A dónde vamos? (waar gaan we heen?) is doorgestreept en vervangen door ‘#yomequedoencasa’ (ik blijf thuis).

Mercado Negro

Gerelateerde berichten

Barrios cerrados in Argentinië

Barrios cerrados in Argentinië

Mijn naam is Fleur Hessing, geboren en getogen in Amsterdam, maar met Argentinië als tweede thuis. Ik heb de studie Latijns-Amerikaanse Studies (CEDLA, UvA) gedaan, nadat ik op mijn zestiende voor het eerst in San Juan, Argentinië was. Ik vond de mensen en de cultuur interessant en genoot van de gesprekken over politiek en economie. Graag wilde ik er meer over weten.

Lees meer
Vee, niet coca, is de oorzaak van de ontbossing in het Colombiaanse Amazonegebied

Vee, niet coca, is de oorzaak van de ontbossing in het Colombiaanse Amazonegebied

Veeteelt en niet cocaïne heeft de afgelopen vier decennia geleid tot de vernietiging van het Colombiaanse Amazonegebied, zo blijkt uit een nieuwe studie. Opeenvolgende recente regeringen hebben bezorgdheid over het milieu gebruikt om het opvoeren van hun oorlog tegen de groene struik te rechtvaardigen, maar het onderzoek toont aan dat in 2018 de hoeveelheid bos die werd gekapt om coca, het basisingrediënt van cocaïne, te verbouwen, slechts 1/60ste was van die voor vee .

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This