Milieu & Natuur

Sint Maarten zet zich schrap

21 augustus 2020

Het noordelijk deel van het Caribisch gebied zet zich weer schrap voor het komende orkaanseizoen. Zo ook Sint Maarten, waar de gevolgen van orkaan Irma in 2017 (foto) nog altijd voelbaar zijn en waar de opbouw van ‘Tropische Depressie nummer 13’ nauwlettend in de gaten gehouden wordt. Donderdagochtend 20 augustus lag deze depressie nog op zo’n 1.200 kilometer ten zuidoosten van het eiland.

De Meteorologische Dienst van Sint Maarten verwacht dat de storm, die vooralsnog geen naam heeft, binnen 48 uur aan land kan komen, hoewel berekeningen op dit moment uitgaan van een koers ten noorden van het eiland.

De verwachting is echter wel dat de depressie vandaag vrijdag 21 augustus uitgroeit tot een tropische storm met windsnelheden van tenminste 75 kilometer per uur. Het hoofd van de lokale Rampen Bestrijdingsdienst, Clive Richardson, riep de bewoners op om de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden. Hij riep met name bewoners van laaggelegen gebied op om veiligheidsmaatregelen te nemen.

Als gevolg van de storm kan er tot zo’n zeven centimeter neerslag vallen, waarbij overstromingen kunnen optreden. Sterke windstoten en onweer kunnen ook schade veroorzaken en kleine schepen wordt afgeraden uit te varen tot de storm voorbij is.

Gekozen namen voor stormen gedurende de rest van het orkaanseizoen dit jaar zijn Laura, Marco, Nana, Omar, Paulette, René, Sally, Teddy, Vicky en Wilfred.

SMN News

Gerelateerde berichten

Oerbossen Bolivia branden in stilte weg

Oerbossen Bolivia branden in stilte weg

Internationaal is er diepe verontwaardiging over de bosbranden in het Braziliaanse Amazonewoud. De extreemrechtse president Bolsonaro krijgt bakken kritiek over zich heen. Maar in buurland Bolivia voltrekt zich een vergelijkbare, stille ramp. In 2019 brandde meer dan zes miljoen hectare aan bos af, een gebied ter grootte van Nederland, Luxemburg en Vlaanderen samen.

Lees meer
Brazilië, Indonesië en Democratische Republiek Congo willen ‘Opec van regenwouden’  vormen

Brazilië, Indonesië en Democratische Republiek Congo willen ‘Opec van regenwouden’ vormen

Aangespoord door de verkiezing van Lula willen de drie landen, waar zich de helft van alle tropische bossen bevinden, sterkere inspanningen voor natuurbehoud toezeggen. Met name de verkozen president van Brazilië, Luiz Inácio ‘Lula’ da Silva, heeft beloofd te vechten om de ontbossing in het Amazonegebied een halt toe te roepen.

Lees meer

Stikken in het paradijs

Documentaire over vervuiling Isla-raffinaderij Dit jaar bestaat het Koninkrijk der Nederlanden 200 jaar. Curaçao is een van de parels aan de kroon, een geliefd eiland bij veel (Nederlandse) toeristen. Wat de vakantiegangers vaak niet weten, is dat in dit paradijs een...

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This