Milieu & Natuur

Recordaantal bedreigde schildpadden broeden in Mexico

29 oktober 2020

Redactie

Een recordaantal met uitsterven bedreigde schildpadden zijn uitgebroed op een strand in het noorden van Mexico, vermoedelijk het resultaat van verminderde menselijke activiteit tijdens de coronapandemie.

De inheemse Seri-gemeenschap in de staat Sonora zei dat meer dan 2.250 warana schildpadden in de Golf van Californië zijn vrijgelaten. De gemeenschap laat normaal gesproken jaarlijks 500 van de kleine wezens vrij. De beperking van de visserij en het toerisme heeft ertoe geleid dat de broednesten niet zo veel zijn verstoord.

De warana schildpad, die wereldwijd met uitsterven wordt bedreigd, heeft op verschillende Mexicaanse stranden eieren gelegd tussen mei en september. De diersoort loopt een hoog risico om uit te sterven in het wild.

Mexico heeft het vangen van zeeschildpadden in 1990 verboden en er staat een flinke straf op degene die op de dieren jaagt.

BBC World News

Gerelateerde berichten

Oerbossen Bolivia branden in stilte weg

Oerbossen Bolivia branden in stilte weg

Internationaal is er diepe verontwaardiging over de bosbranden in het Braziliaanse Amazonewoud. De extreemrechtse president Bolsonaro krijgt bakken kritiek over zich heen. Maar in buurland Bolivia voltrekt zich een vergelijkbare, stille ramp. In 2019 brandde meer dan zes miljoen hectare aan bos af, een gebied ter grootte van Nederland, Luxemburg en Vlaanderen samen.

Lees meer
Brazilië, Indonesië en Democratische Republiek Congo willen ‘Opec van regenwouden’  vormen

Brazilië, Indonesië en Democratische Republiek Congo willen ‘Opec van regenwouden’ vormen

Aangespoord door de verkiezing van Lula willen de drie landen, waar zich de helft van alle tropische bossen bevinden, sterkere inspanningen voor natuurbehoud toezeggen. Met name de verkozen president van Brazilië, Luiz Inácio ‘Lula’ da Silva, heeft beloofd te vechten om de ontbossing in het Amazonegebied een halt toe te roepen.

Lees meer

Stikken in het paradijs

Documentaire over vervuiling Isla-raffinaderij Dit jaar bestaat het Koninkrijk der Nederlanden 200 jaar. Curaçao is een van de parels aan de kroon, een geliefd eiland bij veel (Nederlandse) toeristen. Wat de vakantiegangers vaak niet weten, is dat in dit paradijs een...

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This