Milieu & Natuur

De fiets als wapen

29 mei 2020

De fiets als wapenHet openbaar vervoer in Peru ligt grotendeels stil door de beperkende maatregelen om het coronavirus in te dammen, dus veel mensen hadden de fiets al ontdekt om toch van A naar B te komen. Maar ook met het oog op duurzaamheid zet het land de laatste tijd stevig in op het stimuleren van het fietsgebruik. Zo wordt er bij het ministerie van Vervoer en Communicatie momenteel hard gewerkt om de Fietswet versneld goed te keuren.

Puno is een van de steden waar dit beleid al succes heeft. De gemeente heeft dit schone en duurzame vervoersmiddel omarmd als wapen tegen de luchtvervuiling en legt in snel tempo fietspaden aan.

Gedurende de weekeinden zullen er bovendien fietswedstrijden georganiseerd worden, met name gericht op de jeugd, om het fietsgebruik verder te stimuleren.

De gemeentelijke regelgeving zet strenge straffen op het parkeren op fietspaden en instellingen zullen verplicht worden om fietsparkeerplaatsen te creëren.

Omdat het op dit moment nog verboden is voor veel gemotoriseerd verkeer, zoals taxi’s en minibusjes, om de weg op te gaan hebben fietsers in Puno het gemakkelijk – tenminste, zolang ze in het bezit zijn van een werkpas en een mondmasker. Anders is het ook voor hen nog steeds verboden om op straat te zijn.

Andina.pe

Gerelateerde berichten

Coatepeque is de dood nabij

Coatepeque is de dood nabij

Coatepeque is de dood nabij. Plastic en rioolwater vervuilen iconisch vulkaanmeer in El Salvador. Het kratermeer Coatepeque is ernstig vervuild. Over tien jaar zou het dood kunnen zijn. Het lozen van rioolwater en het dumpen van afval in het meer vormen de belangrijkste problemen. Via Stichting Coatepeque doen inwoners al het mogelijke om het meer van de dood te redden.

Lees meer

Stikken in het paradijs

Documentaire over vervuiling Isla-raffinaderij Dit jaar bestaat het Koninkrijk der Nederlanden 200 jaar. Curaçao is een van de parels aan de kroon, een geliefd eiland bij veel (Nederlandse) toeristen. Wat de vakantiegangers vaak niet weten, is dat in dit paradijs een...

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This