Kunst & Cultuur

Roma grote winnaar bij Platino Awards

13 mei 2019

Roma grote winnaar bij Platino AwardsDe Mexicaanse film Roma is met zes awards de grote winnaar geworden bij de Platino Awards, belangrijke filmprijzen in de Ibero-Amerikaanse cinema en televisie. De awardshow werd gehouden in Mexico, in het Teatro Gran Tlancho aan de Riviera Maya kust. Roma was de grote favoriet gezien de vele internationale prijzen die de Netflix-productie al binnenhaalde, waaronder de oscar voor Beste Internationale Film, Beste Regisseur, en Beste Cinematografie.

Bij de Platino’s was Roma voor negen categoriën genomineerd, waarvan het er zes in de wacht sleepte: Beste Iberoamerikaanse Film, Beste Regisseur, Beste Script, Beste Cinematografie, Beste Geluidsontwerp, en de publieksprijs. De prijzen voor de beste acteur en actrice gingen respectievelijk naar Antonio de la Torre, voor de Spaanse film El Reino, en de Paraguayaanse actrice Ana Brun voor Las Herederas.

Andere genomineerden in de categorie beste film waren CampeonesLa Noche de 12 Años en Pajaros de Verano. De prijs voor beste tv-serie ging naar Arde Madrid, dat daarmee drie Netflix-producties (Narcos MexicoLa Casa de las Flores, en El Marginal II) versloeg.

De Platino’s hopen meer dan alleen een awardshow te zijn, aldus de organisatoren. Het evenement streeft er tevens naar om een ontmoetingsplaats zijn voor professionals in de Spaanstalige filmindustrie en films uit dit taalgebied internationaal promoten.

Bron: Latin American Herald Tribune, Variety

Gerelateerde berichten

Vertaling als wapen bij de Spaanse verovering van Patagonië

Vertaling als wapen bij de Spaanse verovering van Patagonië

Op 12 april 1593 kwam de jezuïet Luis de Valdivia samen met enkele ordegenoten aan in Santiago de Chile. Hij was afkomstig uit het Spaanse Granada en was uitgezonden vanuit Lima om het geloof te prediken onder de inheemse bevolking in het zuiden van het Spaanse onderkoninkrijk Peru, dat zich uitstrekte van Nicaragua tot de zuidpunt van Zuid-Amerika. De groep jezuïeten verbleef een maand in het dominicanenklooster Santo Domingo. Daarna werd er een huis voor hen gekocht voor 3600 goudstukken, opgehaald onder de gegoede burgerij van Santiago.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This