Kunst & Cultuur

Roma grote winnaar bij Platino Awards

13 mei 2019

Roma grote winnaar bij Platino AwardsDe Mexicaanse film Roma is met zes awards de grote winnaar geworden bij de Platino Awards, belangrijke filmprijzen in de Ibero-Amerikaanse cinema en televisie. De awardshow werd gehouden in Mexico, in het Teatro Gran Tlancho aan de Riviera Maya kust. Roma was de grote favoriet gezien de vele internationale prijzen die de Netflix-productie al binnenhaalde, waaronder de oscar voor Beste Internationale Film, Beste Regisseur, en Beste Cinematografie.

Bij de Platino’s was Roma voor negen categoriën genomineerd, waarvan het er zes in de wacht sleepte: Beste Iberoamerikaanse Film, Beste Regisseur, Beste Script, Beste Cinematografie, Beste Geluidsontwerp, en de publieksprijs. De prijzen voor de beste acteur en actrice gingen respectievelijk naar Antonio de la Torre, voor de Spaanse film El Reino, en de Paraguayaanse actrice Ana Brun voor Las Herederas.

Andere genomineerden in de categorie beste film waren CampeonesLa Noche de 12 Años en Pajaros de Verano. De prijs voor beste tv-serie ging naar Arde Madrid, dat daarmee drie Netflix-producties (Narcos MexicoLa Casa de las Flores, en El Marginal II) versloeg.

De Platino’s hopen meer dan alleen een awardshow te zijn, aldus de organisatoren. Het evenement streeft er tevens naar om een ontmoetingsplaats zijn voor professionals in de Spaanstalige filmindustrie en films uit dit taalgebied internationaal promoten.

Bron: Latin American Herald Tribune, Variety

Gerelateerde berichten

Schrijven zoals een vos

Schrijven zoals een vos

In de verhalenbundel Mond vol vogels van Samanta Schweblin (1978) krijgt elk personage te maken met het onverwachte, zo lezen we op de omslag. In twintig verhalen schetst de Argentijnse schrijfster verschillende werelden waarin personages het leven proberen te vatten en te beleven, soms in alledaagse situaties, soms in absurdistische omstandigheden. Schweblin woont in Berlijn. La Chispa interviewde haar per e-mail.

Lees meer
Los delincuentes

Los delincuentes

Een bankmedewerker in Buenos Aires is zijn saaie bestaan beu en bedenkt een plan om de bank te beroven van exact het salarisbedrag dat hij van zijn werkgever zou krijgen als hij er tot zijn pensioen zou werken. Hij betrekt een collega bij het plan, maar er loopt natuurlijk van alles fout. Als toeschouwer begin je je af te vragen hoe zinvol je eigen werk eigenlijk is…. en of je ook niet zo’n stunt zou moeten uithalen.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This