Kunst & Cultuur

Regisseur Roma pleit voor het doorbetalen van huishoudsters

31 mei 2020

Alfonso Cuarón, regisseur van de Oscar-winnende film Roma, heeft zijn steun uitgesproken voor de 2.3 miljoen huishoudelijk werksters in Mexico. Veel van hen zijn door de coronacrisis hun inkomen verloren. Hun werkgevers vragen ze weg te blijven om de gezondheid van hun familie te beschermen, maar betalen ze vervolgens ook niet uit, zo zeggen vakbonden. Cuarón reageert: “Het is onze verantwoordelijkheid als werkgevers om hun lonen te betalen in deze onzekere tijden.” Ook in zijn film Roma zet Cuarón huishoudsters in de spotlights. “Het doel van deze campagne is te zorgen voor degenen die voor ons zorgen en hen het respect te geven dat ze verdienen,” aldus Cuarón.

In Mexico hebben ondertussen minstens 74.000 mensen COVID-19 gehad, waarvan 8000 mensen overleden. Terwijl in veel landen het zorgpersoneel geprezen wordt, worden in Mexico veel mensen met medische beroepen op straat aangevallen. Vooral verplegers worden vaak aangevallen, soms door familieleden van COVID-19 patiënten. Ook lijken sommige aanvallen erop gericht op de zorgmedewerkers te desinfecteren.

BBC

Gerelateerde berichten

Schrijven zoals een vos

Schrijven zoals een vos

In de verhalenbundel Mond vol vogels van Samanta Schweblin (1978) krijgt elk personage te maken met het onverwachte, zo lezen we op de omslag. In twintig verhalen schetst de Argentijnse schrijfster verschillende werelden waarin personages het leven proberen te vatten en te beleven, soms in alledaagse situaties, soms in absurdistische omstandigheden. Schweblin woont in Berlijn. La Chispa interviewde haar per e-mail.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This