Kunst & Cultuur

Moederdag te vroeg?

10 mei 2019

Moederdag te vroeg?In veel landen wordt Moederdag elk jaar gevierd op de tweede zondag in mei, zoals in Brazilië, Chili, Nederland en Peru. In andere landen zoals Spanje, wordt de dag op de eerste zondag van mei gevierd, terwijl het in Argentinië en Wit-Rusland allemaal op de derde zondag van oktober gebeurt.

Tegenwoordig wordt Moederdag veelal gezien als een commerciële dag waarop we geld moeten uitgeven aan goederen of diensten, maar deze dag heeft een lange geschiedenis. Reeds de oude Grieken bewezen jaarlijks eer aan Rea, de moeder van de goden Poseidon, Hades en Zeus.

In veel Christelijke landen werd Moederdag ook gebruikt om de Maagd Maria te eren, de moeder van Jezus Christus. Daarom wordt in Panama Moederdag gevierd op 8 december, de dag van de Onbevlekte Ontvangenis.

En in Mexico? Daar is het vandaag, 10 mei, al Moederdag!

Bron: La Prensa

Gerelateerde berichten

Vertaling als wapen bij de Spaanse verovering van Patagonië

Vertaling als wapen bij de Spaanse verovering van Patagonië

Op 12 april 1593 kwam de jezuïet Luis de Valdivia samen met enkele ordegenoten aan in Santiago de Chile. Hij was afkomstig uit het Spaanse Granada en was uitgezonden vanuit Lima om het geloof te prediken onder de inheemse bevolking in het zuiden van het Spaanse onderkoninkrijk Peru, dat zich uitstrekte van Nicaragua tot de zuidpunt van Zuid-Amerika. De groep jezuïeten verbleef een maand in het dominicanenklooster Santo Domingo. Daarna werd er een huis voor hen gekocht voor 3600 goudstukken, opgehaald onder de gegoede burgerij van Santiago.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This