Economie & Ondernemen

Verenigd Koninkrijk geïnteresseerd in samenwerking met Argentinië om het spoorwegsysteem te ontwikkelen

24 februari 2020

Redactie

Ambassadeur Mark Kent zei dat het Verenigd Koninkrijk een partner van Argentinië wil zijn op gebieden als de ontwikkeling van spoorwegen, na een vergadering van een Britse handelsmissie met het hoofd van de nationale spoorwegeninfrastructuuradministratie, ADIFSE, Ricardo Lissalde.

Kent zei dat het VK “een lange belangrijke geschiedenis heeft met het spoorwegsysteem in Argentinië”. Hij voegde eraan toe dat “spoorwegen een cruciale rol spelen in ontwikkelingslanden. We hebben nieuwe projecten en technologieën en we willen graag partners van Argentinië zijn in deze moderne agenda”.

Een Britse missie ontmoette Lissalde, die ook zei: “Het was een zeer bevredigende bijeenkomst geweest, waar we informatie, ideeën en projecten uitwisselden die in de toekomst de ontwikkeling van de spoorwegen in Argentinië zouden kunnen helpen”. Een van de projecten in de plannen van Argentinië is een spoorwegsysteem dat aansluit op de schalie-afzettingen Vaca Muerta in Patagonië.

Het Britse belang en het partnerschapsbelang met Argentinië vinden bijna 72 jaar plaats sinds de nationalisatie van het Argentijnse spoorwegsysteem dat destijds onder Britse controle stond. Evenzo werd destijds door de Britse regering een soortgelijk overnamebeleid geïmplementeerd met het Britse spoorwegsysteem.

Ook de Russische federatie heeft herhaaldelijk belangstelling getoond voor investeringen in energie- en infrastructuurprojecten in Argentinië, waaronder de Noord-Patagonië-spoorlijn die de haven van Bahía Blanca verbindt met Anelo in de provincie Neuquén. De lijn is nauw verbonden met de schalie-afzettingen Vaca Muerta.

Mercopress

Gerelateerde berichten

Vrijhandelskampioen of groene kampioen?

Vrijhandelskampioen of groene kampioen?

De onderhandelingen van het handelsverdrag tussen de EU en Mercosur duurden 20 jaar en nu blijkt ook de politieke goedkeuring uiterst moeizaam te verlopen. Hoewel er veel op het spel staat, onttrekt dit proces zich goeddeels aan het zicht. La Chispa dook er in en verhaalt over klimaatzorgen, Chinese invloed, ondemocratische achterdeurtjes binnen de EU, en opmerkelijke rollen voor Oostenrijk én de Braziliaanse president Bolsonaro.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This