Economie & Ondernemen

Onverwacht begrotingsoverschot

31 januari 2020

De regering van Anguilla, een Brits Overzees Gebiedsdeel tegenover het Franse deel van Sint Maarten, kondigde in de laatste week van januari in een persbericht trots aan dat de begroting over 2019 een enorm overschot te zien gaf. De positieve betalingsbalans was even groot als onverwachts: daar waar van tevoren rekening gehouden was met een tekort van 5,1 miljoen Eastern Caribbean Dollar (1,7 miljoen euro), eindigde het jaar voor het eiland met een overschot van niet minder dan 25 miljoen dollar (8,4 miljoen euro).

Hiermee kwam de voorspelling van de Economische Commissie voor Latijns Amerika en de Cariben (ECLAC) uit, dat de economie van het eiland met 6,3 procent zou groeien.

Aidan Harrigan van het ministerie van Financiën was uitermate tevreden met de totale inkomsten van 234 miljoen dollar gedurende 2019. Hij roemde de inzet van de douane, de belastingdienst en andere collega-ambtenaren van Anguilla die zo hard gewerkt hadden om dit mogelijk te maken. Met name roemde hij ook de inzet van de Raad voor het Toerisme van Anguilla in moeilijke omstandigheden, waarbij hij doelde op de schade die verschillende tropische stormen de afgelopen jaren op het eiland aangericht hadden.

Premier en minister van Financiën Victor Banks voegde daar aan toe dat hij God dankte voor zijn genade, net als “alle ambtenaren en onze partners van het bedrijfsleven voor de rol die zij allen speelden; zonder jullie zou dit resultaat niet mogelijk zijn geweest! We zijn blij te kunnen melden dat deze opsteker onze lange-termijn schuldenlast zal verminderen. In 2020 zal er nog meer komen waar we dankbaar voor kunnen zijn. Laten we er voor zorgen dat kleine meningsverschillen ons niet afleiden van ons uiteindelijke doel: het dienen van Anguilla!”

The Anguillan.com

Gerelateerde berichten

Van de ene crisis naar de andere- De onevenwichtige Argentijnse economie in vogelvlucht

Van de ene crisis naar de andere- De onevenwichtige Argentijnse economie in vogelvlucht

Argentinië is gewend aan periodes van recessies, koersschommelingen, hoge inflatie, wanbetalingen en sterk fluctuerende armoede. Dat komt mede door wisselvallig financieel en macro-economisch beleid. Tijdens de huidige sociaaleconomische problemen rees de ster van econoom Javier Milei als verpersoonlijking van het anti-establishment. Op 19 november strijdt hij in de tweede ronde van de verkiezingen om het presidentschap in een nek-aan-nekrace met Sergio Massa van de regerende peronistische partij.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This