Economie & Ondernemen

Het OESO-lidmaatschap van Brazilië wordt geblokkeerd door het milieubeleid van Bolsonaro

9 februari 2021

Redactie

De milieubeleidscommissie van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) annuleert deze week een geplande discussie over het verbeteren van de status van Brazilië in de groep, meldde de krant Folha de São Paulo, onder verwijzing naar een document.

Dit is een mogelijke tegenslag voor de regering van president Jair Bolsonaro, die toetreding tot de OESO tot een prioriteit heeft gemaakt om het vertrouwen in zijn land te vergroten en meer investeringen aan te trekken.

De overweging tot toetreding van Brazilië werd van de agenda gehaald voor de vergadering van 9 februari nadat commissieleden een brief hadden ontvangen van de in de VS gevestigde mensenrechtengroep Human Rights Watch met vragen over het milieubeleid van Bolsonaro, meldde Folha. Frankrijk leidt de oppositie en stelt dat de deelname van Brazilië de geloofwaardigheid van de milieucommissie van de groep zou kunnen ondermijnen, zegt Valor Economico, de grootste financiële krant van Brazilië.

De bijeenkomst van de OESO zal zich in plaats daarvan concentreren op Bulgarije, een ander land dat zich probeert aan te sluiten bij de in Parijs gevestigde groep. Folha meldde dat het Braziliaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gezegd dat het wacht op een reactie van de milieubeleidscommissie van de OESO. De OESO weigerde commentaar te geven aan de krant.

Mercopress

Gerelateerde berichten

Van de ene crisis naar de andere- De onevenwichtige Argentijnse economie in vogelvlucht

Van de ene crisis naar de andere- De onevenwichtige Argentijnse economie in vogelvlucht

Argentinië is gewend aan periodes van recessies, koersschommelingen, hoge inflatie, wanbetalingen en sterk fluctuerende armoede. Dat komt mede door wisselvallig financieel en macro-economisch beleid. Tijdens de huidige sociaaleconomische problemen rees de ster van econoom Javier Milei als verpersoonlijking van het anti-establishment. Op 19 november strijdt hij in de tweede ronde van de verkiezingen om het presidentschap in een nek-aan-nekrace met Sergio Massa van de regerende peronistische partij.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This