Economie & Ondernemen

Ford wil ruim 500 miljoen dollar in Argentinië investeren

3 december 2020

Redactie

De Amerikaanse autofabrikant Ford kondigde afgelopen dinsdag aan dat het 580 miljoen dollar in Argentinië zal investeren om de volgende generatie van zijn Ranger-model truck te produceren in zijn fabriek in de stad General Pacheco, in het noorden van Groot-Buenos Aires.

Het hoofd van de Argentijnse divisie van Ford, Martin Galdeano, maakte de aankondiging bekend tijdens een ontmoeting met de Argentijnse president Alberto Fernández, die het bedrijf bedankte voor “denken aan Argentinië en voor zijn vertrouwen”, aldus een verklaring van de directie.

“Als industrieën groeien, groeit ons land”, zei Fernández, eraan toevoegend dat zijn regering wil dat “autobedrijven opnieuw het vlaggenschip van de nationale industrie worden, met een grotere integratie van nationale input en in alliantie met de arbeiders, om meer banen te creëren.”

Het project van Ford omvat de lokale ontwikkeling van auto-onderdelen, waarvoor Ford 30 procent van de geplande investering zal reserveren, en de modernisering van de fabriek in General Pacheco om 70 procent van het daar geproduceerde volume te exporteren.

“Ford produceert en investeert al 107 jaar onafgebroken in het land en heeft momenteel 2.800 mensen in dienst. Dit jaar zal het ongeveer 37.000 exemplaren van het Ranger-model produceren, dat een bron van bevoorrading is voor de Latijns-Amerikaanse markten en voor exportdoeleinden”, aldus de verklaring van het bedrijf.

 

Mercopress

Gerelateerde berichten

Van de ene crisis naar de andere- De onevenwichtige Argentijnse economie in vogelvlucht

Van de ene crisis naar de andere- De onevenwichtige Argentijnse economie in vogelvlucht

Argentinië is gewend aan periodes van recessies, koersschommelingen, hoge inflatie, wanbetalingen en sterk fluctuerende armoede. Dat komt mede door wisselvallig financieel en macro-economisch beleid. Tijdens de huidige sociaaleconomische problemen rees de ster van econoom Javier Milei als verpersoonlijking van het anti-establishment. Op 19 november strijdt hij in de tweede ronde van de verkiezingen om het presidentschap in een nek-aan-nekrace met Sergio Massa van de regerende peronistische partij.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This