Economie & Ondernemen

BID kent $ 20 miljoen toe aan El Salvador ter ondersteuning van kleine bedrijven

1 februari 2020

Redactie

BID kent $ 20 miljoen toe aan El Salvador ter ondersteuning van kleine bedrijven

De Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (BID) verleende El Salvador financiering van 20 miljoen dollar ter ondersteuning van micro- en kleine ondernemingen, waaronder door vrouwen geleide bedrijven.

De BID verklaarde dat het geld beschikbaar zal worden gesteld aan de Bank voor Agrarische Ontwikkeling van El Salvador (BFA) om leningen te verstrekken, waarvan ruim tweeduizend micro- en kleine ondernemingen zouden profiteren. Vierhonderd van deze bedrijven worden geleid door vrouwen en nog eens vierhonderd bevinden zich in gebieden met “hoge marginalisatie”.

Volgens de financiële instelling is de steun “van belang omdat micro- en kleine bedrijven een grote impact hebben op de economische activiteit van El Salvador”. Deze bedrijven vertegenwoordigen 35 procent van het nationale BBP en zorgen voor 67,6% van de werkgelegenheid van het land. De BID-lening heeft een aflossingstermijn van 25 jaar en een aflossingsvrije periode van vijf en een half jaar.

El Economista

Gerelateerde berichten

Vrijhandelskampioen of groene kampioen?

Vrijhandelskampioen of groene kampioen?

De onderhandelingen van het handelsverdrag tussen de EU en Mercosur duurden 20 jaar en nu blijkt ook de politieke goedkeuring uiterst moeizaam te verlopen. Hoewel er veel op het spel staat, onttrekt dit proces zich goeddeels aan het zicht. La Chispa dook er in en verhaalt over klimaatzorgen, Chinese invloed, ondemocratische achterdeurtjes binnen de EU, en opmerkelijke rollen voor Oostenrijk én de Braziliaanse president Bolsonaro.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This