Medewerkers

agsdix-null

Medewerkers

agsdix-null

Historie

agsdix-null

Vriend worden

agsdix-null

Vacatures

Roemer Leushuis

Redacteur

Roemer Leushuis is vertaler en tolk Spaans-Nederlands. Hij schrijft over talen, culturen, politiek en geschiedenis van Latijns-Amerika, met name Chili. Daarnaast is hij columnist voor tijdschrift-filter.nl.

Maja Haanskorf

Hoofdredacteur

Maja Haanskorf (1952) is historica, dramaturge en journaliste met een jarenlange fascinatie voor Latijns Amerika. Sinds 2000 is ze hoofdredacteur van La Chispa en daarnaast werkzaam als freelance journaliste voor diverse opdrachtgevers. Daarvoor werkte ze als docent geschiedenis en maatschappijleer aan diverse middelbare scholen, als dramaturge in het jeugdtheater en als reisleidster in Latijns Amerika. Ze publiceerde het Reishandboek Honduras (1998) en Stuwdammen en wegen in het Surinaamse binnenland. Gevolgen voor Wayana en Trio (2014) en stelde de delen Cuba, Guatemala, Honduras, Mexico en Mundo Maya samen in de reeks Te gast in (1999-2009). Maja is een allround journalist met voorkeur voor maatschappelijke, sociaaleconomische en culturele thema’s.

Els Hortensius

Redacteur

Sinds haar bachelor Spaanse taal en literatuur (Chapman University, California) is Els Hortensius (1955) gefascineerd door Latijns Amerika. In 1981 begon ze als assistent-medewerker Andeslanden bij de ontwikkelingsorganisatie ICCO en in de loop der jaren heeft ze door haar werk een groot aantal landen in Midden- en Zuid-Amerika goed leren kennen. In 1996 haalde ze haar master in Latin America Studies aan de University of London. Haar hart ligt met name bij de Andes (ze woonde in de periode 1987 – 1989 in Ecuador) en bij Haïti, waarvoor ze tot voor kort bij ICCO verantwoordelijk was. Schrijven over Latijns Amerika is haar passie!

Seger Kersbergen

Redacteur

Seger (1993) ontwikkelde zijn interesse voor Latijns Amerika in Spanje.  Daar raakte hij bevriend met Latijns-Amerikaanse immigranten die nog steeds actief betrokken waren bij de politieke en sociale situaties van hun thuisland. Om zich hierin verder te verdiepen volgde hij de bachelor Latijns-Amerikastudies aan de Universiteit Leiden, met nadruk op culturele analyse van Brazilië. Daarna onderzocht hij voor de master Latijns-Amerikastudies de veranderde representatie van masculiniteit in Braziliaanse films en literatuur. Thans werkt Seger aan een promotieonderzoek over de positie en cultuur van Kaapverdische migranten in Nederland. Seger werkt sinds 2017 bij La Chispa, het eerste jaar als stage.

 

Jan de Kievid

Redacteur

Jan de Kievid (1944) is redactielid van La Chispa – en van voorganger Alerta – sinds 1984. Hij is in het bijzonder gespecialiseerd in Chili, democratie/dictatuur, mensenrechten, sociale bewegingen en linkse regeringen. In de jaren tachtig van de vorige eeuw was Jan coördinator van het Chili Komitee Nederland. Daarna  was hij tot 2009 als docent sociale wetenschappen – vooral Derde Wereldvakken – verbonden aan de lerarenopleiding maatschappijleer van de Hogeschool van Amsterdam. Hij is auteur van onder andere Brood, werk, gerechtigheid en vrijheid. Chili tussen dictatuur en democratie (1993) en hoofdauteur van 40 jaar, 40 verhalen. Chileense vluchtelingen en solidariteit (2013), in 2015 in Chili verschenen als 40 años, 40 historias. Exiliados chilenos y solidaridad en Holanda.

Mark Weenink

Redacteur

Latijns Amerika stroomt Mark (1972) door de aderen. Hij studeerde Spaanse Taal- & Letterkunde aan de Universiteit Utrecht. Tegenwoordig is Amsterdam zijn vaste basis. Sinds 1996 werkt hij met veel plezier bij La Chispa. Zijn specialismes zijn Colombia, Suriname en de Antillen en Latijns-Amerikaanse literatuur. Verder heeft Mark een brede belangstelling. Bovendien is hij een fervent reiziger en begeeft hij zich als het even kan richting Latijns Amerika. Het bloed kruipt tenslotte waar het niet gaan kan.

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Wij bieden u de mogelijkheid om tegen een scherp tarief uw advertenties op onze website te plaatsen.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang elke maand een nieuwsbrief met actueel nieuws en exclusieve content.

Volg ons op social media

Naast onze website plaatsen wij ook exclusieve content op onze social media kanalen.