Politiek & Maatschappij

Gestolen Trinidadse geiten levend meer waard dan dood

25 maart 2022

Een geitenhouder in Gasparrillo, in het zuidwesten van Trinidad, kreeg dinsdagochtend 22 maart een grote schok te verwerken toen bleek dat vijf van zijn geiten niet meer in hun wei stonden. Volgens hun eigenaar, een man genaamd Rondell Harry, zijn de dieren zo’n 35.000 Trinidadse dollar (4.600 euro) waard.

Volgens Harry zijn het fokdieren en hebbend ze levend meer waarde dan alleen die van hun vlees. Hij hoopt dan ook dat ze nog in leven zijn. “Bovendien”, zo voegde hij daar aan toe, “ben ik aan ze gehecht.”

“Ik verkoop geen dieren voor hun vlees, ik verkoop fokgeiten. Ik verkoop ook dieren aan geitenmelkers. Mijn bedoeling met dit project (het hoeden van geiten) was om dat op grotere schaal te gaan doen.”

Maandagavond had hij de dieren nog opgesloten in hun wei achter zijn huis aan de Parforce Road Extension, maar de volgende ochtend waren ze verdwenen. De geitenrovers “zijn naar de achterkant van de wei gegaan en daar over het hek geklommen. Ik heb hun sporen gevolgd tot aan Holder Trace. Daar zag ik een stuk touw, een kapmes en een paar slippers in de struiken liggen. Volgens mij zijn vanaf die plek de geiten in een auto geladen”.

Inmiddels heeft hij aangifte gedaan van de diefstal bij de politie in Gasparrillo. Vooral het verlies van Pharaoh valt hem zwaar: deze fokbok woog meer dan 100 kilo. Luna Moon was een recente aanwinst en zij was zwanger. De andere drie geiten heten Chocolate, Tiny en Ashley.

Harry is bang dat de dieven terug zullen komen omdat hij nog andere dieren heeft. Daarom heeft hij bepaalde voorzorgsmaatregelen genomen om dieven af te schrikken. De geitenhouderij was bedoeld als een leuke bijverdienste voor Harry, die bij het nationale elektriciteitsbedrijf werkt. De beveiligingsmaatregelen kosten hem nu echter meer dan de geitenfok op zou brengen.

Tot op heden is er niemand aangehouden in verband met de diefstal van de vijf geiten. De politie van Gasparrillo zet haar onderzoek voort.

Bron: newsday.co.tt

Gerelateerde berichten

Weg met Pinochet!

Weg met Pinochet!

Op 5 oktober 1988 spraken de Chilenen zich in een volksstemming uit tegen het aanblijven van generaal Pinochet als president. Daarmee eindigde de dictatuur, maar werd Chili nog geen volwaardige democratie. Chispa-redacteur Jan de Kievid maakte als internationaal waarnemer die spannende verkiezing mee. Nu binnenkort mogelijk weer een grote stap in democratische richting wordt gezet, vertelt hij zijn verhaal van de enerverende gebeurtenissen eind 1988.

Lees meer
Bootvluchtelingen uit Haïti verdronken bij Puerto Rico

Bootvluchtelingen uit Haïti verdronken bij Puerto Rico

Donderdag 12 mei ontdekte een helikopter van de Puerto Ricaanse grenswacht op zee een gekapseisde boot. Tot nu toe konden 38 mensen gered worden en zijn elf lichamen geborgen. Maar volgens de opvarenden, op twee na allemaal Haïtianen, waren er tussen de 60 en 75 personen aan boord, wat betekent dat er nog veel mensen vermist worden. Dit jaar is het aantal Haïtianen dat hun land verlaat verdubbeld volgens Amerikaanse autoriteiten. Het bendegeweld en de economische crisis zijn de belangrijkste oorzaken.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This