Politiek & Maatschappij

Openbaar Ministerie in Panama stelt speciaal team samen om gedwongen sterilisaties van inheemse vrouwen te onderzoeken

22 februari 2022

Redactie

Er is een speciaal team van aanklagers, verbonden aan het bureau van de procureur-generaal,  gevormd om onderzoeken uit te voeren in verband met een klacht die was ingediend over mogelijke sterilisatieprocedures zonder wederzijds goedvinden van inheemse vrouwen.

Sinds de vroege uurtjes van maandag 21 februari is dit speciale team aanwezig in de provincie Bocas del Toro, waar deze klachten vandaan kwamen, meldde het Openbaar Ministerie. Het onderzoek is ingeleid door een klacht die op 17 februari was ingediend door de afgevaardigde Kayra Harding.

Onlangs hebben een tiental Panamese inheemse vrouwen aan de kaak gesteld dat ze zonder hun toestemming in een openbaar ziekenhuis waren gesteriliseerd, een feit dat ook wordt onderzocht door het ministerie van Volksgezondheid.

Plaatsvervangend afgevaardigde Walkiria Chandler legde uit dat de klachten waren ingediend bij een parlementaire delegatie waarvan zij lid was tijdens een bezoek aan de inheemse gemeenschap van Charco La Pava, een moeilijk te bereiken bergachtig gebied in Bocas del Toro.

La Prensa

Gerelateerde berichten

Haïtiaanse mensenrechtenactivist mag buurland niet meer in

Haïtiaanse mensenrechtenactivist mag buurland niet meer in

In navolging van de Verenigde Staten en Canada heeft de Dominicaanse Republiek nu ook een lijst opgesteld met namen van Haïtianen die niet langer welkom zijn. Maar waar het in de Verenigde Staten en Canada mensen betreft die direct gelinkt kunnen worden aan het geweld en de straffeloosheid in het Caribische land (politici, criminelen en bendeleiders) heeft de Dominicaanse Republiek een opmerkelijke naam toegevoegd: mensenrechtenactivist Pierre Espérance. Mensenrechtenorganisaties zijn verbijsterd.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This