Politiek & Maatschappij

Openbaar Ministerie in Panama stelt speciaal team samen om gedwongen sterilisaties van inheemse vrouwen te onderzoeken

22 februari 2022

Redactie

Er is een speciaal team van aanklagers, verbonden aan het bureau van de procureur-generaal,  gevormd om onderzoeken uit te voeren in verband met een klacht die was ingediend over mogelijke sterilisatieprocedures zonder wederzijds goedvinden van inheemse vrouwen.

Sinds de vroege uurtjes van maandag 21 februari is dit speciale team aanwezig in de provincie Bocas del Toro, waar deze klachten vandaan kwamen, meldde het Openbaar Ministerie. Het onderzoek is ingeleid door een klacht die op 17 februari was ingediend door de afgevaardigde Kayra Harding.

Onlangs hebben een tiental Panamese inheemse vrouwen aan de kaak gesteld dat ze zonder hun toestemming in een openbaar ziekenhuis waren gesteriliseerd, een feit dat ook wordt onderzocht door het ministerie van Volksgezondheid.

Plaatsvervangend afgevaardigde Walkiria Chandler legde uit dat de klachten waren ingediend bij een parlementaire delegatie waarvan zij lid was tijdens een bezoek aan de inheemse gemeenschap van Charco La Pava, een moeilijk te bereiken bergachtig gebied in Bocas del Toro.

La Prensa

Gerelateerde berichten

De mislukte coup in Brasília

De mislukte coup in Brasília

Brazilië was urenlang in rep en roer. De meest extreme tak van de aanhang van ex-president Jair Bolsonaro zette het land op zijn kop op een rustige zondagmiddag, 8 januari. De eerste zondag na de inwijding van de nieuwe president Lula da Silva werd een historisch dieptepunt in de geschiedenis van het land. Circa vijfduizend bolsonaristas trokken ongehinderd door politie naar het Plein van de Drie Machten in hoofdstad Brasília en bestormden het parlementsgebouw, het hooggerechtshof en het presidentieel paleis.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This