Vrije tijd & Toerisme

Mexico (Fiets)stad

28 november 2021

Zondagse fietsnetwerk in Mexico Stad weer uitgebreid

In een van de grootste en drukste steden ter wereld, Mexico Stad, bestaat al verschillende jaren een programma getiteld ‘Muévete en bici’- Verplaats je per fiets. Fietsen in Mexico kan echter een riskante bezigheid zijn en bovendien zijn de Mexicaanse hoofdstedelingen niet gewend zich per fiets te verplaatsen.

Om het fietsen in Mexico populairder en veiliger te maken, worden elke zondag veel belangrijke verkeersaders voor ander verkeer afgesloten en gereserveerd voor fietsers, voetgangers, skaters en andere niet-gemotoriseerden. Gemiddeld 90.000 ‘capitalinos’ zoeken dan de rust op van de normaal zo drukke verkeersaders als de Paseo de la Reforma.

Deze maand is er ten noorden van het centrum drie kilometer fietsstraat toegevoegd aan het bestaande netwerk waarmee de bewoners van zo’n 14 wijken zich zonder gevaar en op een gezonde manier door de stad kunnen verplaatsen. Zo wordt onder meer het Park Lineal Gran Canal bereikbaar voor fietsers en voetgangers via de vijfbaansweg Avenida Canal del Norte.

In het park biedt het gemeentelijk sportinstituut activiteiten aan zoals skaten en skateles, aerobics, kunstwielrijden, ontspanningsoefeningen en voedingsvoorlichting.

Langs het hele fietsnetwerk van inmiddels 50 kilometer lengte wordt elke zondag medische zorg aangeboden in geval van valpartijen, fietsreparaties zijn beschikbaar net als uitleenpunten voor fietsen en er zijn sanitaire voorzieningen.

Deze activiteiten zijn onderdeel van de wens van burgemeester Claudia Sheinbaum Pardo om van Mexico Stad de “meest sportieve stad ter wereld” te maken. Na de opening van de uitbreiding van het fietsnetwerk in het Parque Lineal Gran Canal meldde Sheinbaum dat de zondagse sportieve uitstapjes moeten bijdragen aan het bestrijden van onder meer obesitas en diabetes, gezondheidsproblemen die in Mexico een “pandemische” omvang hebben.

Ook op woensdagen worden vanaf deze maand sportactiviteiten aangeboden en zaterdag staat vanaf nu in het teken van “In Mexico Stad dansen we zó”.

Bron: Infobae.com

Gerelateerde berichten

Paaseilanders willen toeristen terug

Paaseilanders willen toeristen terug

Goede Vrijdag is voor veel Latijns-Amerikanen het begin van de Heilige Week, Semana Santa, een van de belangrijkste vrije weken van het jaar. Ook veel Chilenen maken zich op om de Paasdagen vrij te nemen en er op uit te trekken, zeker na twee jaar beperkingen vanwege de covid-pandemie. Op Paaseiland, Rapa Nui, valt echter nog niet zo veel te vieren. De afgevaardigde van het eiland in het Chileense parlement, Hotuiti Teao Drago, vroeg minister van Binnenlandse Zaken Izkia Siches eerder deze week om spoedige aandacht voor de situatie in zijn district.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This