Politiek & Maatschappij

Gevangenen onthoofd in Guatemalteekse gevangenis

20 mei 2021

Redactie

De politie in Guatemala zegt dat minstens zeven gevangenen zijn omgekomen tijdens een gevecht tussen rivaliserende bendes in een gevangenis in Quetzaltenango. De meesten van hen werden onthoofd toen leden van de bendes Mara Salvatrucha en Barrio 18 elkaar aanvielen.

De gevangenis, op tweehonderd kilometer van de hoofdstad, werd gebouwd om vijfhonderd  gevangenen te huisvesten, maar heeft er meer dan tweeduizend. Ongeveer vijfhonderd  politieagenten werden ingezet om de controle over de gevangenis over te nemen, zei de woordvoerder van de nationale politie, Jorge Aguilar.

Politiebronnen vertelden de lokale media dat een van de gevangenen opdracht had gegeven tot de aanval op rivaliserende bendeleden als vergelding voor de moord op zijn vrouw, die uren eerder door twee mannen op motorfietsen was doodgeschoten.

Volgens de bron zit de gevangene die de opdracht gaf een straf uit voor moord. Bijna de helft van de ongeveer 3.500 gewelddadige sterfgevallen per jaar in Guatemala wordt gepleegd door bendes, zeggen functionarissen.

BBC World News

Gerelateerde berichten

Wat te doen met een dode terrorist?

Wat te doen met een dode terrorist?

Op 11 september dit jaar overleed in zijn cel op 86-jarige leeftijd Abimael Guzmán, tussen 1971 en zijn arrestatie in 1992 (foto) de leider van de Communistische Partij van Peru, oftewel de terroristische organisatie Sendero Luminoso (Lichtend Pad). Sindsdien worstelen de autoriteiten met de vraag wat te doen met zijn stoffelijk overschot.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This