Milieu & Natuur

Galapagos Eilanden: Boog van Darwin stort in door erosie

18 mei 2021

Redactie

Een beroemde rotsformatie voor de Galapagoseilanden, bekend als de ‘Boog van Darwin’ is ingestort. Het Ecuadoriaanse Ministerie van Milieu zei dat het te wijten was aan “natuurlijke erosie”. Het ministerie kreeg een melding van de ineenstorting van de aantrekkelijke natuurlijke brug op minder dan een kilometer van het belangrijkste gebied van Darwin Island. De formatie, genoemd naar de Engelse bioloog Charles Darwin, wordt beschouwd als een topduiklocatie.

De Galapagoseilanden, op 906 kilometer ten westen van het vasteland van Ecuador, staan op de werelderfgoedlijst van Unesco en staan wereldwijd bekend om hun unieke reeks planten en dieren. De archipel bestaat uit 234 eilanden, inhammen en rotsen. Vier eilanden bieden onderdak aan ongeveer 30.000 mensen.

Toeristen van over de hele wereld reizen erheen om de biodiversiteit van de eilanden te zien, die de evolutietheorie van Darwin inspireerde.

BBC World News

Gerelateerde berichten

Oerbossen Bolivia branden in stilte weg

Oerbossen Bolivia branden in stilte weg

Internationaal is er diepe verontwaardiging over de bosbranden in het Braziliaanse Amazonewoud. De extreemrechtse president Bolsonaro krijgt bakken kritiek over zich heen. Maar in buurland Bolivia voltrekt zich een vergelijkbare, stille ramp. In 2019 brandde meer dan zes miljoen hectare aan bos af, een gebied ter grootte van Nederland, Luxemburg en Vlaanderen samen.

Lees meer
Brazilië, Indonesië en Democratische Republiek Congo willen ‘Opec van regenwouden’  vormen

Brazilië, Indonesië en Democratische Republiek Congo willen ‘Opec van regenwouden’ vormen

Aangespoord door de verkiezing van Lula willen de drie landen, waar zich de helft van alle tropische bossen bevinden, sterkere inspanningen voor natuurbehoud toezeggen. Met name de verkozen president van Brazilië, Luiz Inácio ‘Lula’ da Silva, heeft beloofd te vechten om de ontbossing in het Amazonegebied een halt toe te roepen.

Lees meer

Stikken in het paradijs

Documentaire over vervuiling Isla-raffinaderij Dit jaar bestaat het Koninkrijk der Nederlanden 200 jaar. Curaçao is een van de parels aan de kroon, een geliefd eiland bij veel (Nederlandse) toeristen. Wat de vakantiegangers vaak niet weten, is dat in dit paradijs een...

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This