Recensies boeken

Nieuwe editie van Te Gast in Cuba

21 oktober 2013

Maja Haanskorf

Uitgave van Informatie VerreReizen

In september 2013 is de vierde herziene druk verschenen van dit handzame en bijzondere gidsje over Cuba. Handzaam vanwege het kleine formaat en bijzonder, omdat de bijdragen geschreven zijn door verschillende auteurs die het eiland goed kennen en er een speciale band mee hebben.

Te Gast in Cuba is bedoeld voor reizigers die meer willen weten over het leven van de Cubanen. De oude Amerikaanse auto´s, de souvenirs met de beeltenis van Che Guevara; dat kennen we wel. Maar wat schuilt er achter die beelden? Hoe gaan de Cubanen met elkaar en toeristen om en met welke dagelijkse problemen hebben ze te maken?

Karin Anema, Roel van Diepen, Maja Haanskorf en Ellen Weber nemen u mee van Viñales in het westen tot aan de Sierra Maestra in el oriente, het oosten, waar destijds de Cubaanse Revolutie begon. Ze slapen bij mensen thuis, eten in paladares, de particuliere restaurantjes, en laten u kennis maken met een santera, de passie voor de salsa, de Afro-Cubaanse rumba en het onovertroffen talent van de Cubaan om te overleven, hoe dan ook.

Kortom: koop dit gidsje! Ook voor thuisbijvers is het genieten. Bestel het op www.tegastin.nl en kijk meteen naar de andere, vooral Latijns-Amerikaanse, uitgaven.

Te Gast in Cuba, Uitgeverij Informatie Verre Reizen, Nijmegen, 2013, 84p., ISBN 9789460160417

Gerelateerde berichten

De Stenen Goden

De Stenen Goden

Schipper Cor van Oostenbrugge vaart met zijn lange boomkorkotter op de deining van de zee, tot hij een vreemd voorwerp opvist. Het bleek om een authentiek beeldje uit Paaseiland te gaan. Hoe is het in Zeeland terechtgekomen, is de grote vraag?

Lees meer
Het derde land

Het derde land

Haar debuut Nacht in Caracas was een groot succes. Nu heeft Karina Sainz Borgo, geboren in Venezuela en sinds 2006 woonachtig in Spanje, opnieuw een geweldige roman geschreven. Het derde land schetst de Latijns-Amerikaanse samenleving in al haar facetten, gruwelijk en tegelijk veerkrachtig en liefdevol, in prachtig proza.

Lees meer
Mijn documenten

Mijn documenten

“Mijn vader was een computer, mijn moeder een schrijfmachine. Ik was een leeg schrift en nu ben ik een boek.” Dit is een typerende zin uit Mijn documenten van de Chileense schrijver Alejandro Zambra (1975). In het verhaal heeft de vader van de verteller een kantoorbaan met elektrische typmachine, de moeder is creatief en houdt van zingen.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This