Politiek & Maatschappij

Cuba beklimt de Olympus

7 augustus 2021

Veel medailles voor kleine Caribische natie

Met nog slechts een paar Olympische dagen te gaan, is het kleine Cuba met 13 ereplaatsen in de medaillespiegel het hoogst genoteerde land uit de Latijns-Amerikaanse en Caribische regio.

Toegegeven, de delegatie uit het veel grotere Brazilië heeft tot vandaag 16 medailles behaald maar Cuba heeft zes gouden tegenover Brazilië 4 en dus staat Cuba 13e en Brazilië 16e in de landenlijst.

“Cuba groeit in Tokio” schrijft de officiële spreekbuis van de regering, de krant Granma, trots. Ook Miguel Díaz-Canel Bermúdez, Eerste Secretaris van de Cubaanse Communistische Partij en daarmee President van het land, uitte zich vol lof en liefde, in naam van het volk, over de kampioenen van de Olympische Spelen in Japan. “Felicitaties aan de hele delegatie! Fantastisch gedaan!”, zo zei hij tegen de bokser Roniel Iglesias (foto) nadat deze de vierde gouden medaille voor zijn land bij deze Spelen gewonnen had.

Ook de gouden kanovaarders Serguey Torres en Fernando Dayán Jorge kregen complimenten van hun staatshoofd: “Jullie kano’den met het hart! Heel Cuba is trots op jullie. Jullie hebben veel vreugde gebracht in het land.”

Discuswerpster Yaimé Pérez, die brons won, bedankte president Díaz op haar beurt voor de steun die de autoriteiten van de eilandnatie haar en de andere atleten altijd gegeven hebben.

Bron: granma.cu

Gerelateerde berichten

agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This