Milieu & Natuur

Haaienvinnen niet naar Hong Kong

1 oktober 2021

De Colombiaanse autoriteiten hebben eind september op het vliegveld van Bogotá een lading van 3.493 haaienvinnen onderschept. De partij was illegaal onderweg, met bestemming Hong Kong.

Volgens het ministerie van Milieuzaken betekent deze hoeveelheid vinnen dat er tussen de 900 en 1000 haaien van tussen de een en vijf meter gedood moeten zijn. In sommige landen worden haaienvinnen verkocht vanwege hun veronderstelde medische werking.

De lading, verpakt in 10 pakketten met legale visproducten, kwam uit de gemeente Roldanillo, in het zuidwesten van Colombia, aldus het ministerie. Volgens milieuminister Carolina Urrutia was het transportbedrijf zelf dat de milieuautoriteiten waarschuwde.

“De politie zoekt nu uit om wat voor soorten haaien het precies gaat. Maar we weten nu al dat het om meer dan drie soorten gaat die in de Colombiaanse wateren voorkomen.”

De zaak zal verder afgehandeld worden door de nationale politie. Volgens Urrutia is het vervoersbedrijf inmiddels gevraagd alle nodige informatie aan te leveren van zowel de verzender als de ontvangende partij.

Cnn.com

Gerelateerde berichten

Oerbossen Bolivia branden in stilte weg

Oerbossen Bolivia branden in stilte weg

Internationaal is er diepe verontwaardiging over de bosbranden in het Braziliaanse Amazonewoud. De extreemrechtse president Bolsonaro krijgt bakken kritiek over zich heen. Maar in buurland Bolivia voltrekt zich een vergelijkbare, stille ramp. In 2019 brandde meer dan zes miljoen hectare aan bos af, een gebied ter grootte van Nederland, Luxemburg en Vlaanderen samen.

Lees meer

Stikken in het paradijs

Documentaire over vervuiling Isla-raffinaderij Dit jaar bestaat het Koninkrijk der Nederlanden 200 jaar. Curaçao is een van de parels aan de kroon, een geliefd eiland bij veel (Nederlandse) toeristen. Wat de vakantiegangers vaak niet weten, is dat in dit paradijs een...

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This