Kunst & Cultuur

World Cinema Amsterdam – 20 t/m 27 augustus 2022

13 augustus 2022

Maja Haanskorf

Aankomende zomer presenteert World Cinema Amsterdam (WCA), in samenwerking met het team van Cine y Centre de Creacíon (CCC) uit Santiago de Chili, een bijzonder focusprogramma rond de Chileense cinema: Cine Chile.

Onderdeel van dit programma zijn titels als de Nederlandse première La Vaca que cantó una cancíon sobre el futuro (2022) van Francisca Alegría, Mis hermanos sueñan despiertos (2021) van Claudia Huaiquimilla en de debuutfilm Perro Bomba (2019) van Juan Cáceres.

“Chili is een moderne strijdbare democratie met grote tegenstellingen wat zich vertaalt in een rijk programma met bijzondere en spraakmakende films over (seksuele) identiteit, diversiteit & immigratie en verzet tegen dictatuur & hard bevochten democratie. Waarschijnlijk kennen filmliefhebbers de meest recente films van Pablo Larrain, maar Chili levert ieder jaar weer films op die steevast worden geselecteerd voor festivals als Berlijn, Cannes, Venetië, Locarnoen ons eigen IFFR die hier minder bekend zijn. Tijd om dit talent naar Nederland te halen presenteren.”
Raymond Walravens – Directeur Rialto en curator World Cinema Amsterdam
Klik hier voor het volledige programma van Cine Chile

WCA Competitie en GO CUBA!

Dit is een jaarlijks terugkerend onderdeel van het festival. In de WCA Competitie zitten onder andere de Nederlandse première Baqyt (2022) van Askar Uzabayev en Casablanda Beats (2021) van Nabil Ayouch (uitgebracht door Cinéart). De korte film Tundra (2022) van José Luis Aparicio maakt deel uit van GOCUBA.
Klik hier voor het volledige progamma van GO CUBA!

World Cinema Amsterdam 2022 vindt plaats van zaterdag 20 tot en met zaterdag 27 augustus op de hoofdlocaties Rialto VU, Rialto de Pijp en De Balie.

Over World Cinema Amsterdam
World Cinema Amsterdam is een jaarlijks filmfestival in Amsterdam dat zich richt op de nieuwste ontwikkelingen in Latijns-Amerika (inclusief het Caribisch gebied), Afrika en Azië. In de afgelopen edities van het festival zijn een groot aantal jonge en talentvolle filmmakers uit veelal nog onbekende niet-westerse filmlanden geïntroduceerd bij het Nederlandse filmpubliek. World Cinema Amsterdam werkt samen met gerenommeerde festivalprogrammeurs uit alle delen van de wereld(cinema) en ondersteunt jonge filmmakers door middel van prijzengeld gekoppeld aan de Jury en Audience Awards van het festival om hiermee het eerstvolgende filmproject van de filmmakers mede mogelijk te maken.

De foto is uit de film: Mis hermanos sueñan despiertos  ( Bron: WCA).

WCA

Gerelateerde berichten

Ervaren hoe je op een andere manier filosofeert

Ervaren hoe je op een andere manier filosofeert

Socrates, Kant, Nietzsche, wereldwijd kent men deze denkers. In de filosofie ligt veel focus op westerse denkers, vindt intercultureel filosoof Renate Schepen. In juli gaf ze de vijfdaagse cursus Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse filosofie aan de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW). La Chispa liep een cursusdag mee op het landgoed van ISVW in Leusden en ontmoette Schepen daarna in Amsterdam voor een interview.

Lees meer

Ondanks de crisis viert Haïti het jaarlijks boekenfestival

Goed nieuws uit Haïti is al jaren zeldzaam. De berichten gaan bijna altijd over aardbevingen, orkanen, ontvoeringen en moorden. Het gros van de ruim elf miljoen inwoners zou het liefst het eiland willen verlaten. En tóch, toch zijn er Haïtianen die de moed niet verliezen en keer op keer weer mooie dingen organiseren. Zoals het jaarlijkse boekenfestival Livres en folie, dat donderdag 16 juni voor de achtentwintigste keer wordt gehouden, ditmaal in het Karibe Convention Center in de hoofdstad Port-au-Prince.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This