Kunst & Cultuur

World Cinema Amsterdam – 20 t/m 27 augustus 2022

13 augustus 2022

Maja Haanskorf

Aankomende zomer presenteert World Cinema Amsterdam (WCA), in samenwerking met het team van Cine y Centre de Creacíon (CCC) uit Santiago de Chili, een bijzonder focusprogramma rond de Chileense cinema: Cine Chile.

Onderdeel van dit programma zijn titels als de Nederlandse première La Vaca que cantó una cancíon sobre el futuro (2022) van Francisca Alegría, Mis hermanos sueñan despiertos (2021) van Claudia Huaiquimilla en de debuutfilm Perro Bomba (2019) van Juan Cáceres.

“Chili is een moderne strijdbare democratie met grote tegenstellingen wat zich vertaalt in een rijk programma met bijzondere en spraakmakende films over (seksuele) identiteit, diversiteit & immigratie en verzet tegen dictatuur & hard bevochten democratie. Waarschijnlijk kennen filmliefhebbers de meest recente films van Pablo Larrain, maar Chili levert ieder jaar weer films op die steevast worden geselecteerd voor festivals als Berlijn, Cannes, Venetië, Locarnoen ons eigen IFFR die hier minder bekend zijn. Tijd om dit talent naar Nederland te halen presenteren.”
Raymond Walravens – Directeur Rialto en curator World Cinema Amsterdam
Klik hier voor het volledige programma van Cine Chile

WCA Competitie en GO CUBA!

Dit is een jaarlijks terugkerend onderdeel van het festival. In de WCA Competitie zitten onder andere de Nederlandse première Baqyt (2022) van Askar Uzabayev en Casablanda Beats (2021) van Nabil Ayouch (uitgebracht door Cinéart). De korte film Tundra (2022) van José Luis Aparicio maakt deel uit van GOCUBA.
Klik hier voor het volledige progamma van GO CUBA!

World Cinema Amsterdam 2022 vindt plaats van zaterdag 20 tot en met zaterdag 27 augustus op de hoofdlocaties Rialto VU, Rialto de Pijp en De Balie.

Over World Cinema Amsterdam
World Cinema Amsterdam is een jaarlijks filmfestival in Amsterdam dat zich richt op de nieuwste ontwikkelingen in Latijns-Amerika (inclusief het Caribisch gebied), Afrika en Azië. In de afgelopen edities van het festival zijn een groot aantal jonge en talentvolle filmmakers uit veelal nog onbekende niet-westerse filmlanden geïntroduceerd bij het Nederlandse filmpubliek. World Cinema Amsterdam werkt samen met gerenommeerde festivalprogrammeurs uit alle delen van de wereld(cinema) en ondersteunt jonge filmmakers door middel van prijzengeld gekoppeld aan de Jury en Audience Awards van het festival om hiermee het eerstvolgende filmproject van de filmmakers mede mogelijk te maken.

De foto is uit de film: Mis hermanos sueñan despiertos  ( Bron: WCA).

WCA

Gerelateerde berichten

Schrijven zoals een vos

Schrijven zoals een vos

In de verhalenbundel Mond vol vogels van Samanta Schweblin (1978) krijgt elk personage te maken met het onverwachte, zo lezen we op de omslag. In twintig verhalen schetst de Argentijnse schrijfster verschillende werelden waarin personages het leven proberen te vatten en te beleven, soms in alledaagse situaties, soms in absurdistische omstandigheden. Schweblin woont in Berlijn. La Chispa interviewde haar per e-mail.

Lees meer
Argentijnse film Planta Permanente op 7 november in Amsterdam

Argentijnse film Planta Permanente op 7 november in Amsterdam

Op dinsdag 7 november is in de Openbare Bibliotheek Amsterdam de Argentijnse film Planta Permanente/The Lunchroom te zien. Onenigheid op de werkvloer en de manier waarop die wordt aangepakt zijn onderwerpen die in de film worden aangesneden. De film maakt duidelijk dat arbeidsconflicten geleidelijk aan minder zichtbaar zijn geworden, maar dat rechtvaardigheid nog altijd ver te zoeken is. De film wordt ingeleid door Saskia van Drunen, die in het artikel Tussen gerechtigheid en straffeloosheid de worsteling van Argentinië met het dictatoriale verleden belichtte. De vertoning van de film is een initiatief van het Instituto Cervantes en het Huelva Ibero-American Film Festival.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This