Politiek & Maatschappij

Aanstaande kabinetswisseling in Chili

10 maart 2023

Redactie

Er wordt al sinds begin maart gespeculeerd over een tweede kabinetswisseling van president Gabriel Boric, totdat deze vandaag eindelijk werd bevestigd, een dag voor het einde van zijn eerste regeringsjaar.

De ministeriële aanpassing zou plaatsvinden na de val van de belastinghervorming in de Kamer van Afgevaardigden, wat een van de zwaarste klappen voor de regering betekende. De financiering van het door de regering voorgestelde programma komt in gevaar door het gebrek aan stemmen.

De controverse als gevolg van de uitgelekte audio van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de “verhitte” discussie tussen de minister van Onderwijs en Viviana Delgado, lid van de Groene Ecologische Partij, hebben geleid tot het mogelijke vertrek van minister van Buitenlandse Zaken Antonia Urrejola en van minister van OnderwijsMarco Antonio Ávila.

Volgens La Tercera zou Boric ook de onderministers van Buitenlandse Zaken, José Miguel Ahumada en Ximena Fuentes, van hun post ontheffen. Ook de ministers Julieta Brodsky van Cultuur en Alexandra Benado van Sport zouden vertrekken. Laatstgenoemde zou kunnen worden vervangen door haar ondersecretaris, Antonia Illanes.

MegaNoticias

Gerelateerde berichten

Nicaragua- Een serie impressies uit een belaagd land. Deel 5: Economische apartheid in Nicaragua

Nicaragua- Een serie impressies uit een belaagd land. Deel 5: Economische apartheid in Nicaragua

Dit is het vijfde deel van een serie verhalen van Hans Zwinkels * over het alledaagse leven in Nicaragua. Alle namen zijn gefingeerd, want journalisten zijn niet welkom onder het bewind van Daniel Ortega en zijn vrouw. De ‘gewone’ Nicaraguaan houdt kritiek en onvrede voor zich uit angst voor repressie.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This