Vrije tijd & Toerisme

Ronaldo ‘verslaat’ Pele

15 maart 2021

Redactie

Pele feliciteerde Cristiano Ronaldo nadat de hattrick van de Portugese aanvaller tegen Cagliari hem voorbij het aantal doelpunten van de Braziliaanse legende in officiële wedstrijden bracht. Ronaldo scoorde drie keer in de eerste 32 minuten om zijn carrièretotaal op 770 te brengen – drie meer dan het totaal van 767 van Pele. .

“Het leven is een solo-vlucht. Ieder maakt zijn eigen reis. En wat een mooie reis heb jij. Ik bewonder je enorm, ik zie je graag spelen en dit is voor niemand een geheim. Gefeliciteerd met het breken van mijn record van goals in officiële”, plaatste Pele op Instagram.

Sommige rapporten suggereren dat dit een wereldrecord is, maar dat wordt betwist door de Tsjechische voetbalbond, die beweert dat de voormalige spits van Oostenrijk en Tsjechoslowakije, Josef Bican, de echte topscorer aller tijden is met 821 doelpunten.

Ondertussen zeggen gegevens van de Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation (RSSSF) dat Bican 805 goals heeft gemaakt in zijn carrière. Maar daarvan waren 27 doelpunten voor de reserve- en amateurteams van Rapid Wenen, evenals doelpunten die niet in officiële internationale wedstrijden waren. Verwijder die en Bican sloot zijn carrière af met 759 goals – minder dan het totaal van Pele en Ronaldo.

‘Mijn eeuwige en onvoorwaardelijke bewondering voor Pele’

“De afgelopen weken waren gevuld met nieuws en statistieken, die mij beschouwden als de topscorer van de wereld in de voetbalgeschiedenis, omdat ik Pele’s 757 officiële goals heb overstegen”, zei Ronaldo. “Hoewel ik dankbaar ben voor die erkenning, is het nu tijd voor mij om uit te leggen waarom ik die plaats tot op dit moment niet erkend heb.”

“Mijn eeuwige en onvoorwaardelijke bewondering voor Edson Arantes do Nascimento (Pele), zoals het respect dat ik heb voor het voetbal uit het midden van de 20e eeuw, bracht me ertoe om rekening te houden met zijn score van 767 officiële doelpunten, uitgaande van zijn negen goals voor het staatsteam van São Paulo en zijn enige doelpunt voor het Braziliaanse militaire team. De wereld is sindsdien veranderd en het voetbal is ook veranderd, maar dit betekent niet dat we de geschiedenis gewoon kunnen wissen op basis van onze interesses.

“Nu ik het 770e officiële doelpunt in mijn professionele carrière bereik, gaan mijn eerste woorden rechtstreeks naar Pele. Er is geen speler ter wereld die niet is opgegroeid met het luisteren naar verhalen over zijn wedstijden, zijn doelen en zijn prestaties, en ik ben geen uitzondering. En om die reden ben ik vervuld van vreugde en trots als ik het doel erken dat me bovenaan de lijst met doelpunten van de wereld plaatst, het record van Pele overwinnen, iets waarvan ik nooit had kunnen dromen toen ik opgroeide als een kind uit Madeira. “

BBC Sport

Gerelateerde berichten

Ecuadoraanse medaille leidt tot discussie

Ecuadoraanse medaille leidt tot discussie

De eerste Ecuadoraanse gouden Olympische medaille in het wielrennen ooit leidt tot heftige discussies in het kleine Andesland. Na de overwinning van Richard Carapaz in de Olympische wegwedstrijd in Tokyo in het weekend van 24 juli was het hele land trots op de ‘locomotief uit Carchi’. Carapaz zelf was echter minder te spreken over de ontvangen steun in aanloop naar de Spelen.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This