Politiek & Maatschappij

Hoogste Verkiezingstribunaal van Brazilië beschuldigt de partij van Bolsonaro van “kwade trouw”.

30 november 2022

Redactie

Het Hoogste Verkiezingstribunaal van Brazilië (TSE) heeft de rechtszaak afgewezen die was aangespannen door de extreemrechtse partij van Jair Bolsonaro om de resultaten van de laatste presidentsverkiezingen afgelopen oktober nietig te verklaren.

De Liberale Partij (PL) had het Verkiezingstribunaal verzocht om de stemmen van bepaalde machines af te wijzen, die volgens haar tijdens de tweede verkiezingsronde gecompromitteerd waren. Daardoor zou de linkse Luiz Inacio Lula da Silva nipt hebben gewonnen.

Maar de voorzitter van de TSE, Alexandre de Moraes, verklaarde dat de klacht van de PL “een overtreding van de democratische normen” was en dat het bedoeld was om “criminele en antidemocratische bewegingen aan te moedigen”. De rechtbank voegde eraan toe dat de rechtszaak “te kwader trouw” was aangespannen en legde de partij een boete op van 22,9 miljoen reais ($ 4,3 miljoen).

BBC Mundo

Gerelateerde berichten

Haïtiaanse mensenrechtenactivist mag buurland niet meer in

Haïtiaanse mensenrechtenactivist mag buurland niet meer in

In navolging van de Verenigde Staten en Canada heeft de Dominicaanse Republiek nu ook een lijst opgesteld met namen van Haïtianen die niet langer welkom zijn. Maar waar het in de Verenigde Staten en Canada mensen betreft die direct gelinkt kunnen worden aan het geweld en de straffeloosheid in het Caribische land (politici, criminelen en bendeleiders) heeft de Dominicaanse Republiek een opmerkelijke naam toegevoegd: mensenrechtenactivist Pierre Espérance. Mensenrechtenorganisaties zijn verbijsterd.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This