Politiek & Maatschappij

Dilma Rousseff neemt het presidentschap van de Brics-bank op zich

29 maart 2023

Redactie

De voormalige president van Brazilië, Dilma Rousseff, is maandag aangetreden als president van de New Development Bank (NDB) van de Brics op het hoofdkantoor van de entiteit in Shanghai, China.

“Mevrouw Dilma Rousseff, de nieuw gekozen president van de NDB, begon haar eerste dag in functie op het hoofdkantoor van de NDB in Shanghai, China”, aldus de bank op Twitter.

Op 24 maart 2023 koos de Raad van Gouverneurs van de NDB Rousseff unaniem met onmiddellijke ingang tot president, een verantwoordelijkheid die zich uitstrekt tot juli 2025. Eerder had de eveneens Braziliaanse Marcos Trojyo de leiding over het presidentschap van de Brics-bank.

De bank van de Brics-landen, die bestaat uit Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika, werd in 2014 opgericht, toen Dilma Rousseff president van Brazilië was. Het doel was om middelen te mobiliseren voor infrastructuur en duurzame ontwikkelingsprojecten in deze vijf Brics-landen en andere opkomende markteconomieën en ontwikkelingslanden”.

In 2021 heeft de NDB als nieuwe lidstaten Bangladesh, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten en Uruguay toegelaten, hoewel die niet zoveel aandelen in de bank bezitten als de Brics-landen.

Foto: Courtesy NDB

Telesur

Gerelateerde berichten

Haïtiaanse mensenrechtenactivist mag buurland niet meer in

Haïtiaanse mensenrechtenactivist mag buurland niet meer in

In navolging van de Verenigde Staten en Canada heeft de Dominicaanse Republiek nu ook een lijst opgesteld met namen van Haïtianen die niet langer welkom zijn. Maar waar het in de Verenigde Staten en Canada mensen betreft die direct gelinkt kunnen worden aan het geweld en de straffeloosheid in het Caribische land (politici, criminelen en bendeleiders) heeft de Dominicaanse Republiek een opmerkelijke naam toegevoegd: mensenrechtenactivist Pierre Espérance. Mensenrechtenorganisaties zijn verbijsterd.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This