Politiek & Maatschappij

Tweede ronde gouverneursverkiezingen in Bolivia op 11 april

1 april 2021

Redactie

Te midden van de bezorgdheid van burgers en autoriteiten over een derde golf van de pandemie en de mogelijke intrede van de Braziliaanse mutatie van het coronavirus in het land, heeft de voorzitter van het Hoge Kies Tribunaal (TSE), Salvador Romero, geratificeerd dat de tweede ronde van de regionale verkiezingen volgens planning zal plaatsvinden op zondag 11 april in vier departementen.

“Het verkiezingsproces zal normaal plaatsvinden op zondag 11 april.  Bolivia heeft al aangetoond dat we verkiezingsprocessen kunnen uitvoeren die de volksgezondheid niet in gevaar brengen”, aldus Romero.

Hij benadrukte dat de verkiezingsprocessen geen negatieve invloed hebben op de ontwikkeling van de coronapandemie en dat er protocollen zijn waaraan sinds de verkiezingen van oktober 2020 en  maart 2021 rigoureus is gewerkt en die ook op 11 april 2021 zullen worden toegepast.

Hij sprak de tevredenheid van de TSE uit, omdat volgens hem uit de gegevens blijkt dat het aantal gevallen van besmetting met het coronavirus in de drie weken na zondag 7 maart lager was dan in de drie voorafgaande weken. De verkiezingen worden voorbereid terwijl in het land beperkende maatregelen worden besproken om de verspreiding van nieuwe mutaties van het coronavirus te voorkomen.

Voor 11 april dringt de voorzitter van de TSE er bij de burgers op aan om alle protocollen en aanbevelingen na te leven om te gaan stemmen: een mondkapje dragen, een eigen pen te gebruiken, de afstand van anderhalve meter te respecteren en niet langer op de stemlocatie te blijven dan strikt noodzakelijk.

De tweede ronde van de gouverneursverkiezingen moet plaatsvinden in vier departementen: La Paz, Tarija, Chuquisaca en Pando. Romero kondigde aan dat het budget voor de stemming sober zal zijn. Veel materialen zullen worden hergebruikt en er zal zo min mogelijk wegwerpmateriaal worden gegenereerd.

erbol.com

Gerelateerde berichten

Zes dagen na moord op president Moïse nog veel onduidelijk

Zes dagen na moord op president Moïse nog veel onduidelijk

Al enkele jaren wordt Haïti in toenemende mate geteisterd door geweld. Dodelijke slachtoffers zijn aan de orde van de dag. Nog geen twee weken geleden kwamen tenminste vijftien mensen, onder wie twee bekende journalisten, om het leven bij een aanslag door schutters die er op motoren vandoor gingen. De moord op president Jovenel Moïse op 7 juli zag echter niemand aankomen.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This