Politiek & Maatschappij

Boliviaanse man doorkruist te voet het land voor teruggave bijdragen Pensioenfonds

17 juni 2021

Redactie

Na een maand wandelen kwam Gonzalo Melgar vandaag aan in Cochabamba om een ​​stop te maken op de route die hij te voet aflegt van Santa Cruz naar La Paz. Hij nam deze maatregel om aan de regering de bijdragen van het Pensioenfonds (AFP) terug te vragen.

“Ik ben 31 dagen onderweg, ik ben op 10 mei vertrokken en vandaag is het 31 dagen. Het is ingewikkeld, de weg heeft nogal wat beklimmingen, ik heb blaren. De weg was lastig,  maar ik ga door met deze missie omdat ik de gevoelens van duizenden Bolivianen in mijn rugzak draag, duizenden illusies. In werkelijkheid loop ik voor een wet die sinds 15 januari in het congres is vastgelopen ,” vertelde Melgar toen hij over het centrale plein van Cochabamba liep.

Melgar verliet zijn geboorteland Santa Cruz een maand geleden zonder begeleiding en hoopt volgende maand in La Paz, waar de regering is gezeteld, aan te komen.  Melgar vroeg president Luis Arce om zijn verkiezingsbelofte na te komen om een ​​deel van de bijdragen aan de bevolking terug te geven.

Het wetsvoorstel ligt sinds januari bij de Lagerhuis, dat gaat over de gedeeltelijke of totale teruggave van premies aan de beheerders van pensioenfondsen (AFP). In het voorstel zou van 10 procent van de pensioenrekeningen van premiebetalers met een gelijk of lager saldo dan 100.000 Boliviaanse Bolivano, wat neerkomt op meer dan 12.000 euro, worden teruggestort. Mensen met een saldo onder de 1.200 euro zouden, indien ze ouder dan 50 zijn, hun volledige bijdrage terugkrijgen.

Los Tiempos

Gerelateerde berichten

De mislukte coup in Brasília

De mislukte coup in Brasília

Brazilië was urenlang in rep en roer. De meest extreme tak van de aanhang van ex-president Jair Bolsonaro zette het land op zijn kop op een rustige zondagmiddag, 8 januari. De eerste zondag na de inwijding van de nieuwe president Lula da Silva werd een historisch dieptepunt in de geschiedenis van het land. Circa vijfduizend bolsonaristas trokken ongehinderd door politie naar het Plein van de Drie Machten in hoofdstad Brasília en bestormden het parlementsgebouw, het hooggerechtshof en het presidentieel paleis.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This