Economie & Ondernemen

Starbucks opent vestiging op Barbados

25 juni 2021

Ze zijn er nog, toeristische bestemmingen zonder Starbucks, maar het worden er steeds minder. De Amerikaanse koffieketen opent later dit jaar een vestiging in Barbados, waarmee liefhebbers van koffiesoorten met ingewikkelde namen nu ook in dit deel van de Cariben van gratis wifi kunnen genieten.

Op 24 juni kondigde de Starbucks Coffee Company aan dat het later dit jaar, in samenwerking met de Caribbean Coffee Traders Limited (CCTL), haar eerste vestiging in Barbados zal openen.

De locatie is al bekend: de wijk Haggatt Hall, langs de oostelijke ringweg van hoofdstad Bridgetown. Volgens een persbericht zullen de ‘toegewijde Starbucks barista partners’ koffieliefhebbers voorzien van de beste Arabica koffie van over de hele wereld. De bar zal werkgelegenheid bieden aan 15 ‘partners’ (medewerkers).

CCTL richt zich daarmee uitdrukkelijk op de lokale markt, relatief ver van de meer toeristische delen van het land. Het bedrijf werkt elders al samen met Starbucks.

Ondanks de prominente positie van Barbados in de Cariben, zowel qua inkomen als in toerisme, is het pas het tiende land in de regio waar een Starbucks vestiging geopend wordt na onder meer Aruba, de Cayman Islands en de Turks and Caicos Islands.

Gerelateerde berichten

Oogsten, koken en eten op grote hoogte

Oogsten, koken en eten op grote hoogte

Bolivia en eten, dan denk je al snel aan de aardappel, wel duizenden verschillende soorten. Maar er wordt meer verbouwd in dit land met drie klimaatzones, waardoor de keuken kan beschikken over een grote diversiteit aan ingrediënten. Toch is Bolivia nog weinig internationaal bekend vanwege zijn keuken of topkoks. In 2013 opende restaurant Gustu z’n deuren in La Paz, opgericht door de culinair ondernemer van een van ´s werelds toprestaurants, Noma uit Denemarken. Heeft dit tot nieuwe ontwikkelingen geleid in de Boliviaanse keuken?

Lees meer

Klimaatveranderingen in Brazilië beïnvloeden wereldwijde koffieprijs

De prijs voor koffiebonen op de wereldmarkt is momenteel extreem hoog. Het afgelopen jaar is de referentieprijs voor Arabica-koffie van basiskwaliteit op de beurs van New gestegen van 1,07 dollar per pond (0,92 euro per 454 gram) tot ongeveer 1,95 dollar. In juli was dat zelfs 2,08 dollar. Vrijwel alle contracten voor ongebrande groene Arabica-bonen zijn het afgelopen jaar met ruim 80 procent gestegen. Die voor Robusta-koffie – een goedkoper, minder smaakvol alternatief – met meer dan 30 procent.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This