Vrije tijd & Toerisme

WK 2030: Argentinië, Chili, Paraguay en Uruguay dienen gezamenlijk bod in

9 februari 2023

Redactie

Argentinië, Chili, Paraguay en Uruguay hebben officieel hun gezamenlijke bod ingediend om het WK 2030 te organiseren, honderd jaar nadat het eerste toernooi plaatsvond in Montevideo, de hoofdstad van Uruguay.

De vier Zuid-Amerikaanse landen hebben opgeroepen om het WK terug te laten keren naar “waar voetbal is geboren”. Ze zullen concurreren met een gezamenlijk bod uit Spanje en Portugal en mogelijke biedingen uit Marokko en Saoedi-Arabië. De Verenigde Staten, Canada en Mexico zullen samen het WK 2026 organiseren.

Afgelopen dinsdag vond de gewone vergadering plaats om de kandidatuur van Argentinië, Uruguay, Chili en Paraguay voor de organisatie van het WK 2030 te lanceren, honderd jaar na het eerste WK in Uruguay. In het gebouw van de Argentijnse voetbalbond (AFA) gaven vertegenwoordigers van de vier landen enkele argumenten om het toernooi in Zuid-Amerika te realiseren. “.

“Geschiedenis en passie zullen ons de mogelijkheid geven om het WK 2030 te organiseren”, zei Claudio Tapia. De voorzitter van de AFA was zeer optimistisch over dit voorstel om een ​​WK in vier landen te organiseren: “We weten dat we hard moeten werken om de wereld te kunnen overtuigen en laten zien dat we de Zuid-Amerikaanse zetel van 2030 kunnen zijn”. De Argentijnse president Alberto Fernández zei op Twitter dat buurland Bolivia zal worden gevraagd om ook mee te doen aan “deze droom”.

“Het WK 2030 is niet zomaar een WK, het verdient een viering met erkenning voor honderd jaar”, aldus Alejandro Dominguez, voorzitter van de Zuid-Amerikaanse Voetbal Confederatie (Conmebol). “We zijn ervan overtuigd dat de FIFA de plicht heeft om de nagedachtenis te eren van degenen die voor ons kwamen en in grootsheid geloofden en het eerste WK organiseerden”, voegde hij eraan toe.

Tweevoudig winnaar Uruguay won het eerste WK als gastland toen het in 1930 in Montevideo, de hoofdstad van het land, werd gehouden. Argentinië, de gastheren van 1978, werd in 2022 voor de derde keer tot wereldkampioen gekroond in Qatar. Chili was eerder ook gastland in 1962.

Nodal, BBC World News

Gerelateerde berichten

Paaseilanders willen toeristen terug

Paaseilanders willen toeristen terug

Goede Vrijdag is voor veel Latijns-Amerikanen het begin van de Heilige Week, Semana Santa, een van de belangrijkste vrije weken van het jaar. Ook veel Chilenen maken zich op om de Paasdagen vrij te nemen en er op uit te trekken, zeker na twee jaar beperkingen vanwege de covid-pandemie. Op Paaseiland, Rapa Nui, valt echter nog niet zo veel te vieren. De afgevaardigde van het eiland in het Chileense parlement, Hotuiti Teao Drago, vroeg minister van Binnenlandse Zaken Izkia Siches eerder deze week om spoedige aandacht voor de situatie in zijn district.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This