Column Panama

Aftellen

27 juli 2018

Auteur: Camar Dapper

AftellenWaar zijn we aan begonnen… Dit is de afgelopen maanden vaak door mijn hoofd geschoten. Toen ik de blik in de ogen van mijn (schoon)ouders zag toen we vertelden dat we naar het buitenland zouden vertrekken. Toen ik mijn baan opzegde. Toen de serie rabiës vaccinaties voor onze jonge kinderen ingepland werden. Tijdens de intensieve Spaanse lessen. En bij het opvragen en apostilleren van alle geboorteaktes, huwelijkscertificaten en documentatie die gepaard gaan met een verhuizing naar een ander land.

Maar we gaan. En we gaan binnenkort. Begin augustus vliegen we naar Panama Stad. Waar we de komende drie jaar zullen blijven op een expat contract via het werk van mijn man. Met redelijk wat buitenland ervaring, internationaal georiënteerde studies en een internationale werkomgeving voor ons beiden is het een stap die logisch voelt, maar toch heel veel impact heeft. We weten heel goed wat we opgeven maar weten nog niet zo goed wat we er precies voor terugkrijgen.

De Spaanse taal. Jungle avonturen en snorkelweekenden. Contact met veel verschillende mensen. We zullen onszelf en elkaar nog beter leren kennen. En naast een portie zelfkennis vast ook een flinke portie eenzaamheid en frustratie voor de kiezen krijgen. Maar af en toe uit je comfort zone komen is goed. En Panama is een land dat het ontdekken meer dan waard is.

Mijn naam is Camar Dapper, 34 en tot voor kort werkzaam als relatiemanager bij een goed doel. Ik ben getrouwd met John, 37. Onze twee kinderen Thijmen van 4 en Feline van 2 gaan mee op avontuur. Over 2 weken zitten wij in dat vliegtuig. En als wij eenmaal geïnstalleerd zijn in Panama hoop ik regelmatig een artikeltje te schrijven over mijn ervaringen. De mooie, de moeilijke en de bijzondere momenten. Hasta pronto!

Gerelateerde berichten

Als de angst regeert

Als de angst regeert

Vanwege de corona crisis was er vanaf 25 maart, veertien weken lang, in Panama sprake van een volledige quarantaine. Volwassenen zonder essentieel beroep mochten hun huis of tuin niet verlaten behalve binnen een ‘blokje’ van twee uur. En dan nog was dit ‘uitje’...

Lees meer

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This