Milieu & Natuur

Fotoreportage Laguna Lachuá

7 oktober 2018

Auteur: Marjolein Keijsper

Fotoreportage Laguna Lachuá

Fotoreportage Laguna LachuáMidden in het Nationale park Lachuá ligt een bijna perfect rond meer. Lachuá is een verbastering van la chu há, wat stinkend water betekent in de hier gesproken taal Q´eqchi. Inderdaad ruikt het wat naar sulfiet als je hier pootje komt baden. Het meer is alleen te voet bereikbaar over een smal pad dat zo´n drie kilometer tussen tropische begroeing slingert en zo wordt de behoefte aan een frisse duik vanzelf groot.

Het aanzicht van het azuurblauwe water dat contrasteert met de donkere bomenrand is betoverend, de rust en ruimte overweldigend. Dagelijks mogen slechts 84 bezoekers de steiger op om zo een bad te nemen onder het toeziend oog van een krokodil, die liever zont op zijn eigen steen een stuk verderop gelegen. Ook poema´s, jaguars, slangen en vele vogelsoorten wonen in het 145 vierkante kilometers beschermde gebied. Eten, drinken en het gebruik van zonnebrand is op de steiger verboden, zo wordt er alles aan gedaan om deze unieke biotoop in stand te houden. Vanuit Cobán, gelegen in het departement Alta Verapaz, is deze bijzondere en goed geconserveerde natuurplek het beste te bereizen.

Deze bijdrage is een onderdeel van de special ‘Guatemala’

Gerelateerde berichten

Oerbossen Bolivia branden in stilte weg

Oerbossen Bolivia branden in stilte weg

Internationaal is er diepe verontwaardiging over de bosbranden in het Braziliaanse Amazonewoud. De extreemrechtse president Bolsonaro krijgt bakken kritiek over zich heen. Maar in buurland Bolivia voltrekt zich een vergelijkbare, stille ramp. In 2019 brandde meer dan zes miljoen hectare aan bos af, een gebied ter grootte van Nederland, Luxemburg en Vlaanderen samen.

Lees meer
Brazilië, Indonesië en Democratische Republiek Congo willen ‘Opec van regenwouden’  vormen

Brazilië, Indonesië en Democratische Republiek Congo willen ‘Opec van regenwouden’ vormen

Aangespoord door de verkiezing van Lula willen de drie landen, waar zich de helft van alle tropische bossen bevinden, sterkere inspanningen voor natuurbehoud toezeggen. Met name de verkozen president van Brazilië, Luiz Inácio ‘Lula’ da Silva, heeft beloofd te vechten om de ontbossing in het Amazonegebied een halt toe te roepen.

Lees meer

Stikken in het paradijs

Documentaire over vervuiling Isla-raffinaderij Dit jaar bestaat het Koninkrijk der Nederlanden 200 jaar. Curaçao is een van de parels aan de kroon, een geliefd eiland bij veel (Nederlandse) toeristen. Wat de vakantiegangers vaak niet weten, is dat in dit paradijs een...

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This